Marja

Den långa resan.

Regn och läckande sko.

sjonidag

I går var det gråmulet nere vid sjön. Jag tog en promenad på stigar jag inte gått på den senaste tiden. Jag hade glömt att den stigen går över ett par diken med smala spångar. Med gåstavarna brukar det lösa sig, men i går fick jag hålla mig i mina vänner, träden, för att komma ner i dikena. Min balans är helt kass.

detregnar

I dag regnar det ordentligt. Jag for iväg till Anders för klippning, så där två veckor för sent, men jag har ju inte orkat på grund av värken. Nu är håret kort, kort och väldigt grått, grått. Dessutom klagade jag på att det börjar bli glest uppepå. Men Anders tyckte att jag var fin, färgen passar mig bra och är lite skiftande, jag fick en kram och så önskade han mig God Jul! Que? Redan?

Sen promenerade jag in till centrum. Jag har en skön regnkappa med foder, men upptäckte till min bestörtning att ena skon läckte. Mina mest älskade Ecco som jag haft i 6-7 år har nötts ut. Det regnade så mycket att vattnet inte hann undan på gatorna, eller så var avloppen tilltäppta av löv, men jag fick gå långa omvägar när jag skulle över en gata.
Och nu kom jag på att jag glömde gå till apoteket och köpa nya broddar. Jag kastade mina gamla i våras, för att bli tvungen att köpa nya. Nu är det hög tid.

I kväll har jag varit nere och pratat med ett par ungdomar som lämnar en skällande hund ensam ibland. I dag har den stackarn stått och skällt och ylat i nästan 6 timmar. De hyr i andra hand, så jag ville varna dem i tid, innan styrelsen får in fler anmälningar eller innan någon ringer polis eller djurskyddet. Jag har också mailat till ägaren till lägenheten, så nu tycker jag att jag har gjort vad jag kan göra.

AT-läkaren skulle ju ringa mig i dag, men det gjorde hon inte. Det känns som att hon och min läkare bollar mig mellan sig. I morgon ska jag ringa och kräva att en läkare vem-som-helst ska läsa upp röntgensvaret åt mig. Och jag vill ha det uppläst, inte sammanfattat.
Jag har inte så mycket värk nu, mest i bihålan när jag ligger ner. Däremot känns det som jag har abstinensbesvär när jag minskat på värktabletterna. Kan man få det av vanlig alvedon och ipren? Jag fryser, får vallningar och känner mig allmänt olustig.

Nu ska jag börja fixa i pysselskåpet. Tänk vilken förbättring en extra hylla kan åstadkomma!

Ha en trevlig måndagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag hade gärna gått med dig på din skogspromenad. Känner att jag kan sakna detta.
    Skälland ehundar har vi här också, men längre bort på gatan. Och jag kan inte förstå att folk ska ha fyra stora hundar på en liten terrass och som sällan får gå utanför den. Djurplågeri! Men svårt att få något att hända. Där toro jag ändå att dte är enklare rent byråkratiskt Sverige. Bra att du reagerade, för det finns ju gränser. Och hundar ska ha det bra.
    Spännande att se hur du får till din pysselhylla. Men det blir säkert bra.
    Inför morgondagens läkarsamtal så ”stå på dig”. Illa att ingen läkare hört av sig till dig.
    Stor kram och tankar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den här hunden är inte uppfostrad och vill absolut inte vara ensam. Johanna lämnar sin hund ensam kortare stunder och hon skäller aldrig, utan går och lägger sig i sin korg. Johanna brukar lämna TV:n på utan ljud åt henne. 🙂 Men hon måste motioneras ordentligt varje dag, då är hon harmonisk. De här ungdomarna har tre innekatter också i den lilla lägenheten.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.