Marja

Den långa resan.

Neuropatisk smärta.

Mina tankar går till alla drabbade i Trollhättan, de dödades nära och kära, de skadade, de rädda barnen och ungdomarna. Vilket trauma! Det kommer att ta tid att komma tillbaka till en trygg vardag.

Jag har suttit hela kvällen framför TV-n och följt rapporteringarna och debatt i SVT1. Samtidigt har jag multitaskat och hjälpt Ronja med en skoluppgift via sms. Så kul att jag ibland kan hjälpa till.

Det blev vårdcentralen för mig i dag och lite vimmelkantig verkade jag vara om man ska döma av kortet jag tog.

vardcentralen

Det blev ingen sömn i natt. Naproxen hjälpte inte ett dugg och jag vågade inte kombinera med något annat. Jag är jättedålig på att smärtlindra mig. På morgonen ringde jag till vårdcentralen och fick komma på en jourtid.
Jag har neuropatisk smärta från den stora ansiktsnerven som går från örat upp i pannan, in mot näsvingen och längs underkäken ner mot hakan. En smärta som plötsligt hugger till och varar i 15-20 minuter. Den kommer när jag rör käken… pratar, äter… eller bara om bussen skakar lite för mycket. Antagligen kommer den från en bihåleinflammation som jag inte fått hjälp med. Eller inte. Nu blir det CT röntgen och öron-näsa-hals mottagningen på sjukhuset. Men inte i morgon och så är det ju helg… och jag som skulle åka till Stockholm. Nu får jag bedöva mig med värktabletter i stället.

Så onödigt, kan man ju tycka och är lite bitter över att jag nekats röntgen på bihålorna tidigare när jag bett om det. Kanske kunde detta ha undvikits.

God Natt <3

 

 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Visst är det lustigt att läkare, ibland (inte alltid) frågar dig, vad du vill ha hjälp med, fast man söker ju hjälp, för att man inte vet vad problemet är. Som du då skriver, varför kollade dom inte detta förut, så hade du kanske sluppit det här nu…*suck*. Jag har hittills inte fått något som smärtlindrar, jag äter naproxen, (för mina armar) jag med, och har gjort det i 2 månader, inget resultat,men jag ska ändå fortsätta med dom…varför,undrar jag? Andra tabletter har jag också, som ska användas sparsamt, jag har tagit några, men man vet ju inte om dom hjälper, för det hade ju kunnat vara värre, om man inte tog dom just då, ett dilemma där. Nä, vad trist för dig, och sedan helg, så typiskt. Men jag hoppas ändå att det snart vänder igen, och du slipper den där värken. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, man måste vara jättedålig innan något händer och det är inte alltid kul för patienten .
      Naproxen är ju inflammationshämmande , men det är inte bra att äta det länge. Jag brukar klara mig med Alvedon forte , men nu har jag pular i mig Ipren och har kunnat sova någorlunda i natt. Jag blev erbjuden Tradolan, men av det blir jag alldeles konstig i huvudet.
      Ha en lugn helg! Kram! ☺

  2. Birgitta

    Kanske Tegretol kan lindra värken? Jag har en släkting med samma problem och hon blev ordinerad Tegretol.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tror det var det som doktorn nämnde att man brukar behandla med när det är ren nervsmärta utan bakomliggande orsak. Först måste man emellertid utreda om det finns någon orsak och behandla den, men de tänker ju inte på att patienten har ont under utredningen, som vanligtvis tar flera veckor. Få se hur länge jag står ut innan jag ringer igen…
      Ha en fin helg! Kram! ☺

  3. Judy

    Trollhatten had such an awful tragedy that we in Canada saw on the news. Our thoughts go to the families as they cope with their losses. Nice that you can still help Ronja with her work. Hope your pain is taken care of very soon. Have a nice weekend! Hug 🙂 Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy, for your concern! Trollhättan is a tragedy and a result of people being afraid of the current situation with a lot of refugees coming to all European countries.
      My pain is a bit better today, but I’m so tired. Have a nice weekend! Hugs! 🙂

  4. Ditte

    Väldigt trist att du ska ha så ont. Och berdövligt att du få vänta med röntgen och läkarbesök.
    INgen resa till Stockholm heller…
    Ja, morden i Trollhättan är helt oförståliga, men kansk ekan man nu lära sig att en skola är en skola och ingen allmän plats där vem som helst kan uppehålla sig. Vet inte om dte hjälper, men jag anser att en skola ska vare en trygg miljö och är en arbetsplats.
    Att skydda sig för liknande händelser går ju inte men visst borde säkerheten/arbetsmiljön ses över på många skolor.
    Kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      I dag har jag varit och dragit ut en tand och kanske, kanske kan jag åka till Stockholm i alla fall. Slipper jag den värsta värken, tänker jag inte sitta hemma och vänta på tider hos sjukvården. Då får de anpassa sig efter mig. 🙂 Det låter kanske lite kaxigt, men vi får se.
      På Dragonskolan där jag jobbade senast var det ca 1000 elever, men vem som helst kunde komma och gå som de ville. Det fanns dessutom 2-3 ingångar öppna. Nu har de en reception i alla fall. Det känns ju extra sorgligt när det är en skola som drabbas.
      Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.