Marja

Den långa resan.

Sten, sax, påse.

IMG_20150808_233938

Vi gillar glass.

Jag behövde gå till Konsum i dag igen och kunde inte låta bli att kika om de hade fått upp ett pris på Stevia-glassen. NEJ! Då hävdade jag att den kostade 16,50 som den övriga glassen… och fick köpa den för det.

Den smakar inte så illa, i alla fall bättre än Alvesta-glassens Steviavariant.

Jag har varit extremt trött i går och i dag. Stressen släpper så småningom. Jag vaknar tidigt och kan inte somna om, utan ligger och formulerar listor i huvudet över allt jag måste ta itu med när jag kommer hem till Umeå. I dag skrev jag ner en verklig lista med 12 punkter, så nu släpper jag de tankarna.

Det blev bara en tur till Röda Korsets secondhand i dag. Jag åt en lätt lunch I deras kafé med runda matsalsbord och handbroderade dukar.  Sen hittade jag en bok till Johanna med beskrivningar hur man gör smycken, inredningsdekorationer m.m. med pärlor, ståltråd och säkerhetsnålar.

Flickorna kom på kvällen och jag kokade potatis, gjorde en kylskåpsröjning och dukade upp en buffé på arbetsbänken. Så gott! Ronja skulle lära mig ’sten, sax, påse’ och vi skrattade så jag kiknade. Jag har sett andra göra det, men inte gjort själv på riktigt och jag vet inte varför mina händer fladdrade som fjärilar. Till slut fick jag till det.

God natt mina vänner!

 

8 kommentarer

  1. Maggan

    Är det möjligtvis så att dina ”attgöralistor” är ett bevis på lite hemlängtan trots att du har jättetrevligt där du är? Tack för att du delger dina läsare
    Alla(?) dina äventyr i storstaden. Hälsningar från ett sommarvarmt Umeå.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Listorna handlar väl snarare om att återställa det jag blivit av med. Jag kan inte handla något innan jag får ett nytt Visakort och det skickas till min hemadress. Jag kan alltså inte köpa en ny mobiltelefon och ringa de samtal som krävs ( den telefon jag lånat har kontantkort ) osv.
      Skönt att sommaren äntligen kommit till Umeå.☺Här är det också varmt.

  2. Märta

    Men kära Marja. Vad du har råkat ut för <3 .
    Jag har inte läst bloggen på ett tag. Hoppas det finns en chans att få tillbaks lite saker du blev rånad på. Skickar kramar i massor. Och snart är du hemma. På din punktlista vill jag även vara men helst inte som nr 13…. Kram

  3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag flyttar om i listan och du hamnar långt upp. ☺
    Jag har inga förhoppningar om att få tillbaka något som var i väskan, utan får nog börja från ruta ett så fort jag har fått hem ett nytt Visakort. Just nu lever jag med en strikt budget. Tur jag hade köpt tågbiljett hem och att jag har Johanna i stan.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.