Marja

Den långa resan.

Det blåser…

När jag steg upp i morse undrade jag om jag hade drömt att det snöade. Jag hade för mig att jag hade sett stora ’lappvantar’ singla ner mot marken när jag varit uppe på toaletten tidigare. Nu sken solen, men på gräsmattan låg det lite snö.

Det blåser fortfarande. Oj, vad det har blåst de senaste dagarna. I går kväll höll jag på att fara iväg med vinden på väg till vattengympan. Jag är ingen lättviktare, men när jag steg av bussen kom en stormil som fick mig att stanna upp, ställa mig bredbent och balansera så att jag inte skulle välta omkull. Egentligen skulle man kanske krypa ihop till en boll för att få mindre segelyta för vinden.

Alla cyklar låg huller om buller på marken. Stackars dem som har sina cyklar underst… cykel-plockepin blev det för dem.

storm3

storm4

Rökrutan med sin cementfot hade vält omkull. Stackars den som hade låst fast sin cykel vid den stolpen, för cykeln hamnade under. Hen hade kanske trott att det var ett klokt val att kedja fast cykeln vid stolpen med cementfot.

storm

storm2

I dag for jag till Myrorna och Willy:s. Myrorna har så mycket saker nu, så det tar en evighet att rota sig igenom allt.

När jag skulle hem satt en kvinna och skrek (på ett språk jag inte förstod) på busshållplatsen. Först trodde jag hon pratade upprört i telefon med någon, men när jag kom närmare såg jag att hon satt och ’grälade’ högljutt med någon osynlig. Vad gör man i en sådan situation? Hon hade varit och handlat på Willy:s och satt och drack ur en Cola Green. Sen gick hon bakom busskuren, tömde ur burken och ställde den sedan på locket till papperskorgen. Hela tiden grälade hon på någon bredvid sig. Det kom fler till hållplatsen, men ingen sa något. Bussen kom, hon steg på, stämplade sin biljett och gick och satte sig. Hela resan in till stan muttrade hon…

Min erfarenhet av psykotiska människor är att de inte har någon verklighetsförankring över huvud taget, men hon hade ju handlat och kunde åka buss… Jag funderade om hon kanske hade en svår form av Tourettes syndrom, för hon hade även små ticks med huvudet. Synd om henne var det i alla fall och det är jättejobbigt när man inte vet hur man ska reagera.

Och så en favorit med John Legend. Han sjunger för sin vackra fru, som syns i början på videon, men även för alla andra kvinnor i hela världen. Vi är fina och älskvärda som vi är.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Oj vilken tant! Jag hade nog inte heller vetat hur jag skulle förhålla mig…men jag hade varit nöjd om det fanns andra personer där också så man inte var helt själv med den konstiga människan..
    Blåsigt har vi också haft det, jag märker det genast då jag tittar ut genom mitt fönster för blåser det ordentligt så går alla hästar längst bort i hagen in i skogsdungen för skydd. Då tror man inte att det egentligen står sjutton hästar i en hage som ser helt tom ut!
    Kram och trevlig lördagskväll

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tror hon pratade persiska och det kan ju låta väldigt aggressivt, så jag stod på min vakt ifall hon skulle fara mot mig. Egentligen hade jag velat fråga hur hon mådde, men vågade faktiskt inte.
      Jag är så less på blåsten nu…
      Trevlig helg och kram! 🙂

  2. Ditte

    Vilken blåst ni har/haft! Inte måttligt heller! Även i Stockholm blåste det men inte alls så här. Vilka krafter som finns i dessa vindar.
    Visst är det knepigt att förhålla sig till den preson du mötte och kansk eräcker det med att göra som du gjorde; se att hom finns men låta henne vara i sin värld. Tror int det finns några enkla svar på det hela.
    Jag lyssnade på John Legend och med stor behållning. Had einte hör den här låten tidigare. Men den var verkligen jättefin och talade till mig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det har stormat ordentligt i ett par dygn nu. Jag blev verkligen konfunderad över den här kvinnan. Jag har ju träffat många flyktingar/invandrare i kris i mitt jobb, men det här var något nytt.
      Ja, visst är John Legend fin. 🙂 Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.