Marja

Den långa resan.

Kontakt önskas.

Jag skickade iväg ett mail till Länsförsäkringar i går kväll och efterlyste min vinst. I morse blev jag väckt av ett telefonsamtal från dem. Det fanns en förklaring och så har det ju varit påsk… Checken skulle skickas med posten i dag.

Selecta kan man inte maila till, utan bara ringa Kundtjänst i Stockholm. Snacka om att göra sig otillgänglig. Känner inte för att ringa en gång till för ynka 15 kronor.

Jag skickade också ett meddelande till Mariehems Hälsocentral via minavardkontakter.se och bad om ett förnyat recept på kortisonkräm till mina händer. Fick ett svar att min doktor är på semester och kommer tillbaka på måndag. Finns det då ingen annan som kan gå in i min journal och trycka på knappen? Jag behöver salvan NU. Jag får väl ringa i morgon och vara besvärlig.

I dag har det stormat ute. Det skramlade i min köksfläkt och torra löv och papper blåste upp på min balkong på andra våningen. Jag gick ut med soporna för att känna på blåsten. I går eftermiddag hade snöskoveln hamnat på tvären på marken mitt framför ytterdörren. Jag lät den ligga kvar, för jag är trött på att alltid vara den ordentliga. I dag låg den fortfarande kvar. Alla som gått ut och in under ett helt dygn har bara klivit över den. Man kan ju undra.
I kväll när jag kom hem hade någon lyft in den i trapphuset. Jag antar att det är vaktmästaren.

I kväll har jag varit på akvarellmålning. Vi fick en svår uppgift… en bild på en stor bukett utslagna tulpaner i olika gula och röda nyanser. Till den en instruktion, som ingen orkade läsa. Vi tittade på steg-för-steg bilderna och målade fritt. Min målning blev inte bra, men de andra skapade fina färggranna alster. Återigen hade jag svårt att frångå förlagan och måla mer fritt.

I kväll blev det intressanta diskussioner om religion och andlighet, inte bara vid fikat, utan vi började redan när vi satt och målade. Vi sitter ju och målar i en kyrka. Jag gillar verkligen dessa kvällar.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Bra att du ringde ländförsäkringar och hoppas nu att checken kommer. Värre med Selecta, för man vill ju inte betala samtal till dem för att få tillbaka pengar man har rätt til. Puh…..
    Ja, din kräm kan inte lämnas ut för doktorn är på semester. Men det finns väl fler. Ring du dit och var ”besvärlig”.
    Akvarellmålningen låter trevligt, men uppgiften svår, och att sitta i en kyrka och måla kan jag tänka mig inbjuder till samtal och diskussioner om religion och andlighet. Trevligt att prata lite när man målar.
    Kramar och tankar från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Selecta får beålla mina 15 kronor. Visserligen fick jag något ur automaten, som ju var fel och som jag kastade i papperskorgen… så nu är det som det är.
      Jag fick ju krämen i dag i ett meddelande från min doktor, som antagligen kommit tillbaka från semestern tidigare.
      Jag trivs väldigt bra med mina vänner på akvarellmålningen. De flesta av oss har målat tillsammans i flera år nu.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.