Marja

Den långa resan.

Vad hände?

litentulpan

En av tulpanerna hade en liten extra knopp.

Vilken tur att jag mätte blodtrycket innan jag gick ut, för sen träffade jag en person som verkligen fick det att skjuta i höjden.

Man kan säga att jag fick en liten utskällning, helt oväntat. Jag som trodde att jag uppmuntrat och stöttat den här personen, fick veta att jag inte alls haft förståelse för hens situation. Så olika man kan se på saker och ting. Ja, jag kunde inte göra annat än förklara hur jag tänkte och be om ursäkt… flera gånger. Efteråt var jag faktiskt riktigt ledsen över att jag hade uppfattats så fel. Nåja, det var bra att vi råkades och att det hela blev ’utrett’, även om jag hade föredragit en snabbare reaktion. Inte roligt att veta att någon gått omkring och tänkt låga tankar om mig, så jag hade mycket att tänka på under resten av min promenad.

Solen sken och det är ju söndag. Barnfamiljer var ute vid sjön och ute på isen. En liten flicka åkte skridskor och en grupp hade satt sig mitt ute på isen och fikade. Andra hade gjort upp eld i skogen och grillade korv.

Jag gick längs strandstigen som var ömsom isig och hal, ömsom helt fri från snö och is.

skogen3

skogen2

På äventyslekplatsen var det liv och rörelse. Lekande barn, påhejande föräldrar och fikapauser vid varje bord. Jag försökte gå i snön tvärs över lekplatsen för att komma till vägen, men mot kanterna blev det så isigt att jag var tvungen att gå tillbaka och prova en annan väg flera gånger. Jag hade inga broddar och inga stavar med mig. Vid ett tillfälle tänkte jag faktiskt be en förälder om hjälp att komma över en isfläck, men till slut krånglade jag mig upp på vägen på egen hand.

Sen städade jag undan den där eländiga grillkolshögen. Det tog mig 5 minuter att sopa upp den.

I morgon har jag bokat fotvård. Sen funderar jag på att boka in en klippning efter det.

Ha en lugn söndagskväll <3 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Tråkigt…för som du säger, varför inte ta det med en gång, istället för att det ska komma som en total överraskning. Skönt att vi snart slipper all is, känns så bra att slippa halka omkring. Ha en fin vecka. //Kram

  2. Ditte

    Vilken fin promenad jag fick följa med på i ditt närområde. har ju förtsått att du bor ”mitt i naturen” och det är spännande att följa vårens ankomst på så nära håll.
    Fina bilder som ger lite nordlig vårkänsla.
    Trist att bli missuppfattad och att känna sig orättvist behandlad gör ju ont. Men bättre att hen tog upp det om det nu var något som det grubblades på.
    Sol är det här idag och jag får nog ge mig ut och känna lite vårluft.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag bor ju idealiskt till. Vid skogsbrynet och nära till sjön, samtidigt som bussen går var tionde minut utanför huset och tar 15-20 min in till stadens centrum. Jag kan absolut inte klaga.
      Ja, det var en rejäl missuppfattning och jag blev ledsen.
      Solen skiner här också. Kramar! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja…trist. På sina ställen var det riktigt isigt, så jag fick gå myrsteg. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.