Marja

Den långa resan.

Redan pollentider.

Jag läste om pollen i tidningen i morse. Jaha… då kanske det var det jag kände i bröstet i går. En obehaglig täthet som inte gick att hosta upp. Jag gick in på Pollenrapporten från Umeå och ja, så var det, låga halter av alpollen. Redan? Om ett par dagar väntas det bli låga till måttliga halter av alpollen i luften.

Alpollen kryper ner i luftrören, medan björkpollen irriterar näsans slemhinnor och ögonen. Att jag aldrig lär mig.

Jag ringde Selecta i dag angående den där automaten som gav mig fel vara. Jag ska få tillbaka mina 15 kronor som dragits på kontot. Jag undrade om de inte kunde skicka mig ett par kexchoklad i stället, men det var inte deras policy. Innan vi la på påpekade jag att hon måste felanmäla automaten också. Ja just det, sa hon. Jag är ju ordentlig så jag hade till och med skrivit upp ID-numret på den. Jag hade nämligen hand om vår kaffeautomat på jobbet, så jag kan rutinerna (om ni undrar).

På tal om jobbet träffade jag en f.d. arbetskamrat i kväll på en information på HSB. Vi har inte träffats på flera år, så det kändes verkligen roligt. Och överraskande. Jag har en tavla i sovrummet som han målat. Den fick jag när jag fyllde 50 år med en dedikation på baksidan.

Jag är alldeles trött i huvudet efter informationen. Stadgeändringar… gah.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är tidigt. Det är pollen som kommer med vindarna söderifrån och därför blir jag lika överraskad varje år. I Umeå har vi ju många björkar och när deras pollen flyger omkring är jag mer förberedd med nässpray och Bricanyl för inhalation. Lyckligtvis är det en kort tid. 🙂

  1. Ditte

    Här har våren kommit en bra bit på väg och jag såg idag ute på promenaden att knoppar är på gång på många träd och buskar. Bra att du är förberedd”
    BVad gäller Selecta så var det bra att de hörde av sig, men man kan ju undra om de gör något åt felet. Hoppas i alla fall!
    Trevligt att möta en gammal arbetskamrat och extra roligt att du har en tavla som han målat.
    Hoppas att du kan vila dig i form i kväll….
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Kollade på pollenrapporten i dag och i Stockholm har ni måttligt till höga halter av alpollen och måttliga halter av hasselpollen. Tur jag inte är där just nu. 🙂
      Jag tror nog Selecta kollar automaten.
      Arbetskompisen är född dagen före mig, vi är alltså båda Fiskar och lite av själsfränder. Det var så kul att träffas. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Annika Olofsson

    Jag är inte själv allergisk mot pollen men hörde att förra året så kunde man känna av pollen redan i februari.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, så var det. Alpollen kommer tidigt och sen blir det sälg och hassel söderöver. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.