Marja

Den långa resan.

Det blev blekrosa.

tulpaner2

’Bättre sent än aldrig’… i dag fick jag mina tulpaner. Jag valde blekrosa ’Norrlandsodlade färska tulpaner’. Tills vidare står de i sitt plastfodral, men snart ska jag släppa lös dem och så ska de få stå vid balkongdörren i natt.

Loppisen går jättebra. Jag for iväg med några mattor och lite andra grejer i dag och upptäckte att mycket redan var sålt på bara ett par dagar. Jag ångrar nästan att jag inte släpade med mer saker, för nu har jag inte tid att fara dit på ett par dagar. Skulle ha tänkt på att det är mycket folk där på lördag-söndag.

Jag tittade precis på ’Stjärnorna på slottet’ och Örjan Rambergs dag. Det var gripande. Det lilla barnet som vi hela livet bär med oss gör sig verkligen till känna ibland.

I morgon är det pyssel hela dagen med Häxorna. Min pysselkompis kommer efter mig på morgonen och det ska bli trevligt att ses. Jag ska försöka knåpa ihop några kort till Alla hjärtans dag. Jag brukar ju skicka till mina älsklingar i Stockholm och så tänkte jag se om jag kan sälja några på loppisen.

Nu ska jag packa ner det jag ska ha med mig och göra matsäck till i morgon.

Ha en fin lördagskväll <3

6 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Hej! Så kul att höra att du tillverkar egna kort, scrappar du eller målar du dem kanske? Jag gjorde också sådana för många år sedan, då köpte jag färdiga blanka kort, klistrade på fina bokmärken och skrev texter, typ ordspråk. Dessa sålde jag med sådär framgång. Men roligt hade jag!
    Angående medborgarskap, om du har ett giltigt pass nu så borde du kunna använda den nya tekniken och fixa ett på nätet! Tyvärr har jag ett urgammalt och det krävdes att man hade ett som var betydligt färskare för att kunna beställa på nätet. Så din lycka är nog gjord! Jag räknar med att kunna behålla mitt finska medborgarskap också, lite känslosamt är det allt, men jag är krass och fattig så jag måste välja.
    Kram från pörtet

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag scrappar mina kort. Jag gör julkort och så födelsedagskort till min dotter Johanna och barnbarnet Ronja. Även på beställning ibland. Sen gör jag kort till Alla hjärtans dag till Johanna och Ronja. Jag brukar inte sälja mina kort, men nu tänkte jag kolla hur det går på loppisen. Jag kommer att visa de korten jag gjorde i dag så småningom. 🙂
      Jag funderade på det där med passet och tänkte att det ju för min del betyder att jag ’förlänger’ mitt pass och att det borde gå att göra ex. på nätet. Jag ska se till att jag är ute i god tid och ta reda på hur jag ska göra, men tack för att jag fick en påminnelse. 🙂 Kram! 🙂

  2. Ditte

    Vilka vackra tulpaner! Jag får nog fylla på tulpanförrådet idag. Mina gamla har hållt sig i god form hela veckan. Jag fick ett tips och det var att man nattetid kan sätta in dem i kylen. En bukett fick stå där och den andra fick stå svalt vid balkongdörren.
    Kul att det går så bra på loppisen! Fin att kunna bli av med saker och att få in lite extra pengar. Är säker på att dina ”alla hjärtans dag kort” kommer att bli populära.
    En dag med Pysselhäxorna låter verkligen trevligt. Kul att kanske få höra vad du knåpat ihop.
    Trevlig söndag önskar jag dig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag brukar ställa mina tulpaner på golvet vid balkongdörren till natten. Där är det lite svalare. Jag får nog inte plats med dem i min lilla kyl.
      Dagen med Pysselhäxorna var riktigt trevlig och jag har gjort några kort som jag ska visa så småningom. 🙂 Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är mycket barnkläder och barnsaker på den här loppisen också, men jag vet inte hur de går åt. Jag hade några plagg från Gudrun Sjödén som jag fick bra för och finskt glas m.m. Jag ger ju bort det mesta, så jag har bara lagt ut ’fina’ saker och har lyckats lägga mina priser så att folk vill köpa. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.