Marja

Den långa resan.

En natt from hell.

gudrun2

Efter en natt from hell kändes det skönt att få skämma bort sig lite. Johanna hämtade mig för en utflykt till Gudrun Sjödéns Fabriksbutik i Årsta. På torsdagar brukar de ha speciella erbjudanden och i dag kunde man köpa en fin regnkappa för bara 300.- och alla bomullssjalar för bara 20.- styck.
Vi plockade på oss de sjalar vi ville ha. För min del blev det en svart/vit prickig, en elefantgrå och så en sådan här grön.

gudrun4

Den passade nämligen perfekt till en tunika jag hittade. Tar upp färgen på löven i mönstret så fint.

gudrun3

gudrun

Det fanns en klänning också i samma tyg, men utan mönstret fram. Den var också fin på mig, men Johanna tyckte att tunikan var mera ‘jag’. Jag känner mig verkligen fin i den.

Vi gick runt, satte oss och fikade i caféhörnan, och gick runt ett varv till. Jag älskar att få en stunds kvalitetstid med min dotter. Hon ger mig ett lugn.

Och så var det natten som blev en mardröm. Jag hämtade ju ut Alvedon665 mg i går och skulle börja ta dem. Enligt ortopeden på Sös skulle de vara mycket bättre än Alvedon Forte 1 gr, som jag brukar ta. Alvedon665 frisätts långsammare, så att smärtlindringen blir mera jämn.
På mig verkade de inte alls! Efter dagens kryckrace hade jag värk i både höft och axel och så det där fingret… Jag tog två tabletter enligt ordinationen, men absolut ingenting hände. Jag hade skitont. Efter sex timmar tog jag två till och gick och la mig. Absolut ingen smärtlindring. Åh, vad jag längtade efter min spikmatta. Den bästa distraktionen var musiken i Lugna Favoriter i örat.
Kl 06.00 tog batterierna i radion slut. Jag räknade ut att jag kunde ta en Alvedon Forte och efter en halvtimme somnade jag. Och nu fortsätter jag med Alvedon Forte vid behov.

I natt kommer jag nog att sova, men för säkerhets skull har jag laddat lillradion med nya batterier.

I morgon blir det fredagsmys.

God natt mina vänner<3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt med ett avbrott för dig och en trevlig utflykt till G.S:s butik i Årsta. Skall också ta mig dit vid tillfälle. Men det har ännu inte blivit av. Vilken vacker tunika och fina sjalar du hittade! Förstår att du känner dig fin både i tunikan och själarna.
    Trist att du skall ha så ont och att tabletterna inte hjälpte. Säkert bäst att du fortsätter med de gamla, de verkar i alla fall ge viss smärtlindring.
    Styrkekramar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Du kan gå in på nätet och kolla vilka erbjudanden hon har varje torsdag, eller gå in i någon av butikerna på stan och be att få en folder. Man kan göra riktiga fynd i Lagerbutiken. Jag fick tunikan för 60% av priser… jag kan inte se något fel på den med blotta ögat. Kan vara någon liten fläck.
      De ’gamla’ värktabletterna fungerar bra, jag behöver en snabb kick och sedan klarar jag mig i sex timmar. 🙂
      Kramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.