Marja

Den långa resan.

Ute med kryckorna.

Jag är så lycklig att jag kunde gå ut i dag i det underbara vädret. Jag hade planerat att bara gå runt hörnet till creperian och äta lunch och sedan gå till apoteket. Det skulle räcka.
Återigen hade jag glömt att creperian inte öppnar förrän kl 16.00 på vardagar, så jag gick ner till Götgatan och åt lunch i Skrapan. Där finns en jättetrevlig restaurang på bottenplan. Jag åt en god fiskgratäng och eftersom jag ju hade kryckor, blev jag extra väl uppassad av de söta tjejerna där. Bredvid mig vid långbordet hade ett par killar affärsmöte med datorerna på bordet… sen fanns det många barnvagnar och hundar var även välkomna. En trevlig atmosfär. Det kändes inte alls ensamt att sitta där.

På apoteket tog jag ut Alvedon 665mg ‘med modifierad frisättning’ som jag fick recept på i söndags och köpte en smal elastisk binda och gjorde något som inte anses vara bra. Att förhindra rörligheten i en artrosled.

fingret

Jag började känna av smärtan redan då jag började få ont i knät, men ignorerat den, och den har bara blivit värre. Artros i händerna är inte roligt. Jag har ju det redan i tummarna…

På väg hem sneddade jag genom Bryggartäppans temalekplats som jag har full uppsikt över från mitt fönster. Nytt för i år är en lite kiosk där man kan köpa fika. Den har en lucka åt båda hållen, så man kan också sitta ute på trottoaren.

kiosken

Nu saknas bara en toalett.

Jag smög omkring bland de gamla päronträden och spanade efter päron. Och visst fanns det några där högt uppe.

paron3

paron2

paron

Rönnen var full med röda klasar. Hur är det nu… blir det mycket eller lite snö om det är mycket rönnbär?

ronnbar

Ronja ska åka på utflykt med övernattning med skolan i morgon. De ska sova i tält och så ska de tävla i matlagning på stormkök. De kommer då i alla fall att få fint väder.
Klockan är 22.15 nu och det är plus 16 grader ute.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    VIlken trevlig dag det blev trots din smärta. Kanske blir det tidig middag på Crepperian en annan dag. Trevligt där! Men skrapan blev ett bra alternativ förstår jag.
    Fina bilder från vår favoritpark, Bryggartäppan. Och visst är det trevligt med den lilla serveringskiosken.
    Håller helt med dig om att en toa behövs och jag har kontaktat parkförvaltningen om detta och hoppas den kommer.
    Vackra bilder som får mig att längta lite efter september hemma. Här är det även idag +32, alltför varmt på dagen, men kvällarna är helt ljuvliga.
    Ha det fortsatt bra och jag hoppas Ronja får en trevlig vistelse på sin lägerskola.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vädret påminner nu om fjolårets fantastiska september, då jag ju också var i Stockholm. Varmt och skönt, men inte för varmt.
      I morgon är min sista dag här… det blev en något annorlunda vistelse den här gången. 🙂 Ha det så bra i hettan! Jag ser att du badar flitigt. 🙂 Kramar

  2. Rebecca

    Hej! Vad roligt med höstvistelse (som ser väldigt somrig ut) i vackra Stockholm. Hörde nyligen att Rönnen bara orkar bära en tyngd per år, så är det mycket bär blir det alltså mindre snö i vinter. Vi får väl se om det stämmer… 🙂

  3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, det är väldigt vackert i Stockholm nu. Träden är fortfarande fräscha och gröna.
    Låter logiskt om rönnbären. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.