Marja

Den långa resan.

Törstsläckare och mardrömmar.

slurp

Slurp, låter det bara. Bevattningssystemet med pet-flaskorna fungerar perfekt.

slurp2

slurp3

Eftersom jag har små krukor, använder jag den minsta storleken på flaskorna. Jag gör tre små hål med en syl i korken, fyller med vatten och sticker ner i jorden. Jag har en ute på balkongen i min lobelia, för den är omåttligt törstig och jag vill gärna ha kvar den så länge som möjligt.

I dag har det varit segt. Jag skulle ha åkt till nästa hållplats i går och inte ropat åt chauffören att stanna, för i natt drömde jag en hemsk mardröm om en liknande situation, men att det blev en maffig seriekrock bakom bussen. Hu, vilket kaos. Jag vaknade illamående och med alla muskler i nacke och hals totalt hopknycklade.
Jag har nämligen varit med om en bussolycka, där bussen stod stilla vid en hållplats och blev påkörd bakifrån av en tung lastbil. Det var mycket halt, så lastbilen kanade in i bussen och skuffade den framåt tre gånger. Bussen var knökfull med sittande och stående och vi fick alla åka upp på akuten. Det var nog det minnet som triggades i gång, när jag tänkte på vad som kunde ha hänt i går.

Hela förmiddagen gick till att ligga på spikmattan, stretcha musklerna, massera tinningarna och springa på toaletten. Sen plötsligt vände det och ännu bättre blev det när Johanna ringde och jag fick nöjet att svara ’mamma’. Det känns alltid så bra.

På tisdag morgon far jag till Finland, så nu tvättar jag och funderar vad jag ska packa ner. Jag längtar efter den finska atmosfären, språket, musiken…

Ha en trevlig söndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt med en resa till Finland. Förstår att du längtar. Skönt att kroppen nu hämtat sig och att du mår bättre.
    Vad gäller bevattningen skall jag prova detta när vi reser nästa gång. Inne har jag mest orkidéer och de behöver ytterst lite vatten, men för de få växter på balkongen blir dett jättebra. Tusen tack för bra tips!
    Mardrömmar är hemska och tänk att det tar sådan tid att hämta sig. Puh!
    Många kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det var en ruggig mardröm och jag hade bitit ihop och dragit axlarna över öronen, så det gjorde ont i varje liten muskel på halsen. Ett tag trodde jag att det var något allvarligt fel på mig, men jag kände ju att det var muskelsmärta, så det var bara att försöka slappna av. 🙂
      Kramar! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Kiitos Sandra! 🙂 Jag ska vara några dagar i Björneborg, min hemstad. Jag har en yngre bror som bor där som jag ska besöka… men jag ska bo hos en god vän. Åker med färjan till Vasa och sedan vidare med buss. Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.