Marja

Den långa resan.

Kopattar?

frevis10

Min kompis har ett stort trädgårdsintresse och har anlagt en fin trädgård nästan mitt i skogen. Var gång jag kommer dit har trädgården bytt skepnad. Ett år var jag där lite senare på sommaren då allt blommade för fullt och då fick jag foton till ett helt album. Nu finns det så mycket annat än bara växter och blommor, bl.a. flera installationer (ex. stövlarna jag visade i går), så nu får jag nog scrappa ett nytt album. Och det gör jag gärna.

Blomningen hade inte riktigt kommit i gång än, men en blomma fascinerade oss. Den har kommit dit från Finland och ingen av oss visste vad den heter. Nu har jag googlat och det är en släkting till liljekonvaljen. På finska fick jag fram namnet ’kalliokielo’ (bergsliljekonvalj). På svenska har den många namn och det vanligaste är kanske getrams, men jag fick också upp bockblad, kantkonvalj, kopattar, Salomons sigill, vitrot och kantig konvalj.

getrams

getrams3

getrams2

getrams4

Är det någon som kan berätta mer om den?

Den var väldigt fin i alla fall. Bladen är vackert formade och ådrade och blommorna som hänger undertill var svåra att fotografera. Jag fick sätta mig på en pall.

Lite fler bilder från trädgården som den ser ut nu.

frevis14

frevis16

frevis15

frevis17

frevis18

Ha en fin onsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken vacker, fantasifull och inspirerande trädgård högt där uppe i norr! Fantastiska bilder! Tyvärr vet jag inget om blommorna, men det gör säkert någon annan.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är en spännande trädgård. Jag har fler bilder som jag kommer att lägga ut sen. Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.