Marja

Den långa resan.

Anti Age med solskydd.

Gårkvällens vattengympa gjorde gott för min låsning i höften. I morse kändes det mycket bättre och den där skarpa nervsmärtan var borta. Det är ju praktiskt att man kan hela sig själv. Ett hårt tryck på den ondaste punkten (akupressur) tills man inte står ut mer och sedan en stunds slummer på spikmattan + en alvedon forte och så kunde jag börja dagen. Med att nysa, och nysa…

Jag hade ett paket som väntade på posten på ICA Maxi och övervägde om jag skulle cykla dit. Nej, det blev bussen. Jag fick ju en liten promenad på hemvägen. 

Jag köpte handkräm för eksemet på ovansidan av händerna. Jag antar att det är soleksem, för händerna är ju hela tiden exponerade för solen när man cyklar. Vänsterhanden är värre än högerhanden. Den ser mycket äldre ut, skrynkligare, vilket kanske beror på mina två tumoperationer. I alla fall köpte jag en Anti Age kräm med Q10 och UV filter. För händerna. Ja, det är bara att medge… jag är gammal. 

Posten hade kommit med ett fint morsdagskort från min älskade dotter. Vi har egentligen aldrig firat Mors dag. Exet och jag var lite anarkistiska i vår ungdom och tyckte att det kunde kvitta. Jag hade fullt sjå att komma ihåg när Mors dag var i Finland och gratulera min mamma och svärmor. För mamma var det viktigt att mina bröder och jag ringde. Nu finns varken mamma eller svärmor i livet, så jag antar att det är min tur nu att bli ihågkommen. Jag har inget emot det… Kärlek kan man aldrig få för mycket av.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. paula i pörtet

    Hej, Mors dag firar vi inte just i vår familj. Visserligen gjordes det i barndomshemmet i Finland men min dotter har nog inte som vuxen gjort någon större affär av den dagen. Och det tycker jag är okej, jag kan inte begripa alla familjer där alla vuxna ungar ska hem till mamma o äta på mors dag, så gjordes i makens hem,. Stackars mor hon fick en blomsterkvast men fick jobba bra mycket för den när hon förberedde en trerätters…
    Tumoperationer, jag har så förbenat ont i mina tummar, värst är höger, jag kan inte längre sträcka ut tummen, inte greppa med den, knappt bära en mjölkförpackning. Har försökt googla om man kan operera tillståndet, det måste ju vara artros av något slag, men har inte riktigt hittat något bra
    Ha en skön helg!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har alltid sagt till min dotter att hon inte behöver fira mig på Mors dag och hon har inte alltid kommit ihåg mig. Nu är hon mera mån om mig, kanske för att jag blir äldre. 🙂
      Jag har opererat tumbasleden, fått en ny led av en hoprullad sena, och efter det stelopererat själva tumleden. Googla på ’tumbasled’ och ’steloperation av tumme’, så får du kanske svar.
      Ha en skön helg du med! Kram

  2. Ditte

    Vi har också ”mors dag” i Finland, Bosses mamma och i Estland, (min tidigare svärmor, dockj samma dag som Finland) och runt om i Europa är det andra dagar. När döttrarna var små blev det alltid lite extra till mor denna dag och visst är det mysigt med lite extra omtanke.

    Vad gäller dina händer och soleksemen så brukar jag ta på potatsmjöl för att lindra klådan och ofta bära tunna bomullsvantar ute på våren och försommaren och det har hjälpt. Har antecknat din salva, kan nog vara något för mig också.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ser att jag glömde skriva att det är Niveas handsalva som heter så. Jag stryker på kortisonsalva till natten också. Har aldrig haft eksem PÅ händerna förut. I handflatorna har jag ofta dock. Konstigt.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.