Steppbräda och zuccinifrallor.
Så härligt att kunna gå på bar asfalt utan broddar. Nu längtar jag efter att få cykla.
Hostan börjar lossna, så jag for iväg till sjukgymnasten i dag. Tänkte att jag får se till att vi tar det lugnt.
Hon hade skrivit ner mitt program och nu skulle vi finslipa det. Cykla, ro och crosstraining som uppvärmning. Jag kände redan förra gången att jag inte har kontroll över mitt onda knä på crosstrainingsmaskinen, så jag bestämde att den går bort. I stället kom jag på att jag vill använda steppbrädan, som jag blev så förtjust i när jag gick i artrosskolan. Jag vet inte varför jag gillar så mycket att hoppa upp och ner på den… Sjukgymnasten tyckte det var en bra idé, så steppbrädan it is.
De andra övningarna gick bra och nästa tisdag ska jag träna på egen hand och tisdagen därpå har vi bokat en tid för avstämning och sen tänkte jag köra på till sommaren.
Jag kom i god tid, så jag satte mig en stund med stickningen av 1-milahalsduken som ligger i väntrummet. Någon hade trasslat till det lite, så jag rev upp några varv och rättade till. Satt en stund efter träningen också för att få till det fint för nästa person som vill sticka lite. Min mamma sa alltid att ska man göra något ska man göra det ordentligt. Inget slarv bara för att få det gjort.
Lovade ju att lägga ut receptet på zuccinifrallorna jag bakade i går. Jag har hittat det på nätet för en tid sedan.
4 ägg
2 dl riven zuccini
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
0,5 dl sesamfrön
3 msk solrosfrön
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
Vispa äggen fluffigt och tillsätt zuccinin. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och zucciniblandningen. Låt jäsa 10 minuter.
Forma till bullar och grädda 20 minuter i 200 grader. Låt svalna på galler. Jag gjorde 7 st ’normalstora’ frallor som man kan klyva.
Jag rev zuccinin fint och tyckte att det blev för mycket vätska, så jag kastade i ett par matskedar Fibrex också.
Frallorna blev fina. Texturen är inte den man är van vid, utan lite seg och kanske ’äggig’. Jag kan tänka mig att byta ut ett ägg mot keso eller kesella. Sen ska jag absolut prova med riven morot/ rödbeta i stället för zuccini för att få lite mer smak (och färg). Fröerna kan man också variera.
Jag är ju ute efter bröd/ kex till fikat som inte höjer blodsockret och jag åt de här frallorna med lagrad cheddarost. Helt okay och även bra som mellanmål efter träningen.
Ha en skön onsdagskväll <3
Senaste kommentarerna