Marja

Den långa resan.

Vinter?

Är det vinter nu? Minusgrader, stormvindar och något vitt som kommer ner från himlen. Kan man inte hoppa över den här fasen och gå direkt på vita, djupa snödrivor i stället?

I morse levde blåsten om på min balkong. Jag har en konstgjord krukväxt i en lien zinkhink där och den var inte tung nog att stå emot byarna. Hinken skramlade och rullade av och an på balkonggolvet, så jag tänkte att jag öppnar dörren och tar in den snabbt. Haa, när jag öppnade balkongdörren fick jag ett stort snömoln in i köket och när jag tog ett steg ut lyfte vinden fållen på min morgonrock. Vilken fräck rackare… det var kanske inte så lyckat att gå ut i bara morgonrocken utan något under.

Jag behövde handla och funderade åt vilket håll jag skulle åka. Det blev en tur ner på stan till ICA Gourmet. På vägen dit gick jag in på Lagerhouse. Jag fick ett tips av en vän att de reade seten med små askar. Det fanns bara två set kvar och de köpte jag för halva priset. Vilka vänner jag har… när de ser askar, tänker de på mig. Så omtänksamt.

Sen köpte jag en konstgjord kvist med körsbärsblommor, också för halva priset. Den står nu i mitt köksfönster i vasen där julblommorna stått. En kvist rosa gladiolus fastnade också i mina fingrar. Jag älskar gladiolus, gärna i stora knippen. Jag hade inga planer för den, den är egentligen alldeles för elegant för mitt hem… men så hittade jag en plats för den. Ska ta ett kort i morgon och visa.

Ha en mysig fredagskväll <3

11 kommentarer

  1. Mia

    Det är så kul att titta in på din blogg. Du är duktig på att skriva, ta foton och att uppdatera ofta. Kul! Jag önskar dig en trevlig helg/Mia

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ojdå… vi råkade visst vara inne samtidigt. 🙂 Trevligt att träffas! 🙂

  2. Ditte

    Tycker många gånger att Lagerhaus har bra saker och är det rea på askar så ännu bättre. Spännande att få höra vad du skall göra med dem…
    Både körsbärsblommor och gladiolus! Mina favoriter! Minns så bra i mars-april, i Peking, när körsbärsblommorna slog ut. Väldigt vackert. SEdan dess brukar jag köpa hem dem varje vår här hemma. Gladiolus blr det ofta på hösten, men de är så vackra…
    Kramar!

  3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har ofta varit i Stockholm i augusti och då har man kunnat köpa gladiolus på Hötorget eller Medborgarplatsen. Det har blivit en stående present till Johanna och jag har till och med köpt en hög vas som passar perfekt till, så de kan stå på golvet.
    Askarna ska jag nog pimpa lite och sedan skicka till Johanna. 🙂
    Kramar

  4. Märta

    Vad fint att det blev lådor 🙂
    Kan du inte ge något fint tips att göra egna bokmärken? Jag river oftast ut någon sida i närmaste tidning och använder, men så tråkigt.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.