Marja

Den långa resan.

Snart städas julen ut.

Det regnar och regnar, dagarna flyter in i varandra och det är svårt att hålla reda på vilken dag det är, men snart har min änglaorkester spelat och sjungit färdigt för i år.

anglaorkestern

Och december månads moodboard kommer att bli mindre julbetonad.

moodboard2

 

Efter helgen ska jag städa bort julen och sedan börjar vardagsrutinerna, som jag i och för sig gillar. Vattengympa, akvarellmålning, pysselträffar och tjejgruppen. Promenader i skogen och vid sjön med kameran och göra askar till Johanna. Jag känner mig verkligen privilegierad som har både tid och ork för allt detta roliga och lustfyllda.

I morse väcktes jag av telefonen strax efter kl 8. Det var en doktor på min vårdcentral och direkt kom katastroftankarna. ’Nu hade de förstås sett något som de missade på proverna före jul’. Varför tänker man alltid så? Nej då, hon skulle bli min husdoktor nu, eftersom den jag haft i 15 år skulle ’göra annat’, och hon hade sett att mitt blodtryck varit lite högt när jag var hos diabetessköterskan före jul. Jag lugnade henne med att jag ska ta ett nytt tryck nu den 15/1 och att det brukar gå upp och ner.
Det var ju himla trevligt att hon ringde och hon lät mycket trevlig, fast det känns lite konstigt att byta doktor. Jag har ju så svårt att bli ’övergiven’.

Sen har jag varit hemma hos bostadsrättsföreningens ordförande, som bor i det andra huset, och tillsammans med sekreteraren skrivit ihop vår första verksamhetsberättelse inför årsstämman. Det är så trevliga och respektfulla unga män jag får samarbeta med och det känns bra att jag kan dela med mig av min erfarenhet. Jag fick också peppning i mina funderingar kring att försöka få lite mer ordning och reda här i huset. Det är nämligen inte bara krukväxter som lämnas vind för våg. Jag kom att tänka på det första citatet i bokutmaningen.

 

Ha en mysig fredagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Freja

    Jag blir helt paff! En egen doktor. Som ringer upp dig! Här där jag bor kan en möjligtvis få tala med en doktor efter tre veckors envetet ringande och besökande. Ofta slutar det med att doktorn ringer vid nått tillfälle då en inte kan svara, och då kommer ett brev om att de inte kunde nå en och att de hoppas att besvären är borta annars kan en återkomma… Och sen börjar hela cirkusen om igen…

    Julen plockade vi ner på nyårsaftonens morgon. Kvar är en krans på dörren, adventsstjärnorna och några julkulor i köket…

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Under de 30 år jag bott i Umeå har jag bara haft 2 olika doktorer och hela tiden gått på samma vårdcentral. Jag har nog haft tur. Min förra doktor fick jag nästan alltid tag på när jag ringde på hennes telefontid. Men jag vet att andra vårdcentraler i Umeå kan vara hopplösa. Det är ju jättejobbigt när man är sjuk och inte får någon hjälp. 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.