Marja

Den långa resan.

Inga bilder.

I morse kunde jag plötsligt inte ladda upp foton på bloggen. Jag har lilldatorn med mig med Windows XP i och WordPress ville att jag skulle ladda ner ett visst program för att få in mina bilder. Först trodde jag att datorn var kapad, men laddade ner programmet i alla fall, stängde datorn och höll tummarna. Nu verkar det funka. Jag hade tänkt lägga in ett par bilder från Bryggartäppans Temalekplats som jag nämnde och som faktiskt fick Årets byggnadspris år 2012 av Stockholms läns hembygdsförbund. Lekplatsen är inspirerad av Per Anders Fogelströms roman “Mina drömmars stad”. Jag skrev ett inlägg om den för ett år sedan, det finns här
https://blogg.stage.vk.se/marja/2012/07/23/bryggartappans-temalekplats/

och ännu fler bilder finns här
https://blogg.stage.vk.se/marja/2012/07/24/rena-fonster/

Lekplatsen är alltså en del av mitt liv här. När jag har fönstret öppet hör jag barnens glada röster och en envis ringklocka som jag tror hör till den lilla affären. Varje dag genar jag genom lekplatsen och beundrar de små husen.

Nåja, det var ju bra att det ordnade sig, för tänk om jag hade varit tvungen att blogga en hel månad utan bilder! Då hade jag nog hellre tagit en bloggpaus. Fast Johanna lugnade mig med att jag förstås skulle ha fått låna en dator av henne. Själv tänkte jag att jag kanske skulle bli tvungen att köpa en ny.

Jag hittade en vattenkokare på Clas Ohlssons. De hade kampanj på en 1,7 liters kokare. 99 kronor och 2 års garanti, så den kan väl inte vara alltför dålig. Jag hade velat ha en lite mindre, men den här duger bra. Jag valde en svart för att den skulle passa in i det här köket.
Sen var jag på Ur & Penn och bytte klockarmband. Jag ville ha ett svart i läder och behöver ett långt, eftersom jag har grova handleder. Det var inte billigt, men håller å andra sidan några år. Efter det hittade jag till Hemtex och inhandlade en etniskt mönstrad fleecepläd. Innan den här månaden är slut har jag stylat om hela lägenheten.

Johanna och jag planerade vad vi ville göra tillsammans. Min önskan var att se filmen om Monica Zetterlund, som har premiär den 13 september… Johanna ville gå på Fotografiska muséet och Moderna muséet. På helgerna kommer Ronja och då blir det specialprogram eller bara soffhäng. Vi måste hinna scrappa också. Jag har tagit med mig lite material till ett födelsedagskort jag måste göra.

Ha en skön måndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Den där lekplatsen kommer jag ihåg att du visade upp i bilder… verkligen jättefint, skulle få finnas i varje stad. Hoppas din vistelse därborta blir bra… men det tror jag allt. //Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, jag skrev om den ett par gånger förra sommaren. Jag är väldigt imponerad av den och håller med att en sådan borde finnas i varje stad. Jag tror barnen lär sig något och de verkar tycka om att vara där bland de små husen och gamla sakerna.
    Jag har det bra här. 🙂 Kram

  3. Ditte

    Oh, den lekplatsen är en favorit! Går ofta dit med Max och det blir ett nytt besök där på onsdag efter lunch. Minns att det var genom ditt inlägg om Bryggartäppan dom jag hittade din blogg. Och vad jag är glad för det! Välkommen till Stockholm och Söder! Kramar från skärgården i blåst. Hem i morgon!!!!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, den lekplatsen förde oss samman.:) Onsdag efter lunch… hmm… få se om jag kanske är ’hemma’ och kan komma ner. Jag lämnar kontaktuppgifter på din blogg. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.