Fröknäcke.
I det senaste numret av Buffé från ICA fanns ett recept på fröknäcke, som jag blev sugen på att baka. Det blev så himla gott att jag tänkte dela med mig av receptet.
Blanda 1 dl vardera av:
havregryn
solrosfrön
sesamfrön
och
½ dl vardera av:
pumpakärnor
linfrön
kokosmjöl
bovetemjöl
och
2 tsk kummin
½ tsk salt
Häll i ½ dl rapsolja och 2 dl kokande vatten och rör om.
Häll upp på en bakpappersklädd plåt och lägg ett annat pakpapper över. Tryck ut smeten över hela plåten. Ta bort det övre pappret och strö på flingsalt.
Baka mitt i ugnen i 150 grader i en timme.
Här har jag föst ut degen med kanten av handen.
Efter en timme i ugnen har brödet fått fin färg.
När det svalnat bröt jag det i bitar och la i min änglakakburk.
Nu har jag något att äta till eftermiddagsfikat i flera dagar. Smakar gott med bara Bregott, mjukost, mosad avokado m.m.
Glutenfritt, bra för blodsockret och magen. Jag antar att man kan variera fröerna och ev ta krossade nötter, soltorkade tomater m.m. I stället för bovetemjöl kan man säkert ta vetemjöl om man så vill. Jag hade inte kummin hemma och är i och för sig inte så förtjust i det heller. Lite torkad oregano eller basilika hade kanske gått lika bra.
För övrigt har jag varit ute på min första cykeltur i dag. Tjohoo, så härligt.
Ha en bra onsdagskväll <3
Senaste kommentarerna