Marja

Den långa resan.

Dubbelsyn i dag.

Den här dagen blev en väldigt intressant scrapdag, för jag glömde mina inneglasögon hemma.
Jag kör med tre par glasögon: uteglasögon som jag ser bra på håll med, inneglasögon som har en ruta med prismaglas för närseende och dataglasögon med prisma i hela glaset. Dyrt och besvärligt, men livsnödvändigt. 
Min kompis erbjöd sig att fara hem med mig igen för att hämta mina glasögon, men jag tyckte det var onödigt. Jag ville försöka utan. Det gick hyfsat, men jag blev fruktansvärt trött i huvudet och ögonen for i kors hela tiden. Under årsmötet satt jag mest och blundade och vilade hjärnan. Det har aldrig tidigare hänt att jag glömt mina viktigaste glasögon hemma, så jag blev lite fundersam över varför jag gjorde det i dag. Plånbok, kamera, mobil, nycklar och glasögon är standardutrustningen i min väska.

Pysselträffen var trevlig som vanligt och jag lyckades äntligen göra en layout om choklad som jag planerat länge och så gjorde jag ett enkelt födelsedagskort. Det allra sista ‘småkrafset’ får jag göra hemma och så blir det eventuellt ett foto i dagsljus. 
Det var loppis också och jag hittade både papper och ark med bokstäver som jag ville ha. 

Nu ska jag lägga mig och blunda en stund och sedan blir det eventuellt melodifestivalen.  

Ha en skön lördagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-02-12 13:41)
    Det är besvärligt att hålla reda på dem. Jag byter ju när jag går in och ut, så oftast får det par jag inte har på mig ligga i jackfickan och det är ju inte alltid så praktiskt.:)
    Ha en skön söndag. Kram

  2. Märta

    Ja, det där med glasögon är ett gissel. Jag har ungefär samma uppsättning som du samt ett par som är solglasögon med styrka. Dessutom har jag haft linser som jag tidigare använt vid sport utomhus.
    Tur att jag vann ett par nya glasögon på internettävling. Det blev ett par uteglasögon utan repor o slitna bågar. Dyrt med glasögon men jag kollade upp operation men det blev besvärligt när man har så många fel på ögonen.
    Trevlig helg på dig!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2012-02-12 19:18)
    Mina uteglasögon är ju fotokromatiska, så de blir mörka vid behov. Fungerar utmärkt nu när solen och snön bländar. Fungerar tyvärr inte helt om det blir väldigt varmt, det upptäckte jag i Grekland en gång. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.