Marja

Den långa resan.

Stopp i lavoaren (2).

Ett par av mina läsare blev nyfikna på hur de skulle göra enligt det finska horoskopet, om de fick stopp i lavoaren.

Maria är Tvilling. Nu känner jag ju dig Maria bara via bloggen, men nickar ändå instämmande när jag läser detta. Så här skulle du (och alla andra Tvillingar) göra:

Du springer till affären för att köpa en skruvmejsel och en pump. I förbifarten springer du in på biblioteket, Pressbyrån och en konstutställning. I samma veva till musikaffären, cykelreparatören och så behöver du ett nytt batteri till mobilen.
Väl hemma öppnar du paketet med skruvmejseln och försjunker i bruksanvisningen, samtidigt som du följer nyheterna på TV och spelar favoritlåten, en sång som nämner ordet ‘radio’, vilket får dig att anmäla dig till en kurs för radioamatörer.
Så förflyter dagen och fram mot kvällen kommer du ihåg att det var stopp i röret. Du går till lavoaren och ser att stoppet har fixat sig av sig själv.

Nina är Oxe. Jag känner inte dig , men min dotter är Oxe och jag har även en nära vän som är Oxe och jag tycker verkligen horoskopet stämmer på dem. Så här skulle du (och alla andra Oxar) göra:

Du blir sur. Du funderar. Ska du verkligen sätta i gång och jobba? Du sitter två timmar i länstolen och funderar med bister uppsyn. Ska du verkligen sätta i gång och jobba? Sen sätter du i gång. Till en början går det inte så bra, men du ger inte upp. Det går fortfarande inte så bra, men du ger inte upp. Efter sex timmar är det färdigt. Du pustar och stånkar och går och sätter dig i länstolen igen.

Finns det fler som vill veta hur de skulle göra, är det bara att hojta till.

Ha en trevlig måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Haha, *skrattar gott*, låter nästan lite jobbigt, hoppas att vi inte får stopp i lavoaren :-), men kan dock konstatera att det nog skulle stämma in, åtminstone litegrann. Jag är expert på att distraheras av annat.

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-02-14 18:11)
    Jag skulle snarare säga att du har en fantastisk simultankapacitet. Tvillingar brukar vara bra på att hålla flera bollar i luften samtidigt.
    Kram

  3. Babs

    Den här dagen har börjat med skratt efter att ha läst några bloggar och så hamnar jag hos dig och får mig ett gott skratt här också. Vad ska det månne bli av resten av dagen.
    Kram

  4. Nina

    Tack:-) Stämmer på en prick! Måste bygga upp lite ”ta mej f*n” innan man går igång. Sen ger man sej inte fören man får det till. (Och låt oss va i fred tills vi är klara. Goda råd kan få oss att se rödt…)

  5. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-02-15 07:50)
    I Finland säger man om man skrattar på morgonen, gråter man innan kvällen. Jag tror snarare att en dag som börjar med skratt, även fortsätter med skratt. Hoppas det blev så för dig.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.