Marja

Den långa resan.

Hittat i frysen.

Den här hittade jag när jag frostade av frysen i går.

En ögonmask med någon slags gelé i, kall och skön att lägga på svullna ögon. Johanna hade med sig den en gång för flera år sedan och den har blivit liggande i glömska i en plastpåse under de frysta lingonen.

Sen tyckte jag att jag anade en konstig lukt på ett ställe, när jag torkade ur frysen. Jag tyckte det luktade som bensin ungefär. Mycket mystiskt var det. När jag lassade in allt igen, såg jag vad det var. Termometern hade gått sönder och den röda vätskan hade runnit ut.

Vad är det för vätska? Rödsprit? Hur sopsorterar jag den här termometern?

Nåja, jag behöver egentligen ingen termometer i frysen, för den har ett termostat som ser till att temperaturen alltid är -18 grader.

I dag sken solen in och tvingade mig att ta fram dammsugaren. Jag fick en ingivelse att jag skulle dra fram soffan och där under låg något som liknade en torkad kattspya. Jag fattade först ingenting, men erinrade mig sen att jag någon gång för länge sedan snubblat med gröttallriken i handen när jag skulle äta frukost framför TV:n. Mjölken, blandad med lingonsylten, skvätte ut och jag trodde jag torkat upp allt, men tydligen hade det skvätt en bra bit under soffan.

När jag skrubbat rent, fick jag noja och gick runt och undersökte hur det såg ut under sängarna, bokhyllorna och vitrinskåpet. Med andra ord blev det en ordentlig städning.

Där ser man vad vårsolen kan ställa till med.

Ha en trevlig lördagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    ögonmasken ser ut som en Barbies BH å jo- man slutar aldrig förvånas över hur världens små å större trivialiteter i form av materia av ibland okänd art som uppenbarar sig i vårsolens obarmhärtiga sken! Och man blinkar/kisar förvånat med rakbladssnitten som ska föreställa ögon som grottmänniskor utsläppta ur björngrottans dunkel efter den låånga låånga vintern. Samma sak varje år!! =)

  2. Helena Nilsson Springare

    En sån där mask har jag testat! Himla bra faktiskt.. mindre bra är nog den trasiga termometern.. Det är väl kvicksilver i en sådan? Farligt, farligt! Men du verkar ha varit duktig när solen tittar fram och visar allt smuts och stök. Själv har jag inte idats ännu. Jag drog ner persiennerna *skrattar* Men jag skyller på att jag haft en sjuk bebis hihi.. Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-02-12 21:18)
    Nej, det är inte kvicksilver i termometern, utan någon slags rödfärgad spritblandning. Jag tror inte man använder kvicksilver i termometrar längre.
    Jag städade ordentligt för en gångs skull och sen blev jag helt slut.:)
    Kram

  4. miie

    Det är farligt när solen kommer fram och skiner.
    Man ser allting både damm och fläckar.
    Titta inte för mycket.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.