Marianne Johansson, Mosekälla

Ännu en varm dag

Ännu en varm och härlig dag fast det är senare delen av september.
Men det är inte bara fördelar med värmen. Grundvattnet sinar, och det finns risk för vattenbrist. Vårat brunn visar inga sådana tecken än, men så bor vi ju i Mosekälla också. Där kan väl inga brunnar sina?
Och är det fortfarande så här varmt när älgjakten börjar om två veckor så är ju inte det så bra, särskilt för de lag som inte har tillgång till kylrum. Och det har inte vårat älglag. Dessutom är det så mycke löv kvar i skogen och höggräs på backen att det kan bli tungjagat.
Jag tycker om höstar när det är soligt och fint på dagen med hög luft och kalla nätter. Men de höstarna verkar ha försvunnit.

Hösten är insamlingens tid. Nu ska frysboxar fyllas med kött, fisk, bär och allt vad det nu är. Det ska jagas, fiskas och det ska slaktas i ladugården, om det finns nåt där att slakta.
Jag tycker om hösten, när det blir mörkt om nätterna och allt i naturen somnar in för vintern. Ja, var årstid har sin tjusning.

I går kväll var min ordinarie kollega tillbaka på jobbet från sin semester.
Det var trevligt att ses igen, vi har inte setts på åtta veckor.
Som sagt jag trivs med mina kollegor på jobbet. Alla gör ett bra arbete och värnar om de boende gamla. Så mycket att vi skämmer bort vår arbetsgivare.
Och det utnyttjar arbetsgivaren till fullo.

Skulle förässten ringa på kommunkontoret i Storuman i dag. Jag blir enormt irriterad och full i skratt när man möts av beskedet att det är många som ringer just nu så man placeras i telefonkö. Detta sker alltid när man är dum nog att ringa vid eftermiddagsfikat. Men varför kan dom inte bara säga att dom är och fikar, ring igen om en stund? Man har ju faktiskt rätt att fika!

Annars är det folk i skogarna här och jag antar att de letar efter svamp. Tyvärr tror jag att det är för torrt. Jag trodde att det skulle komma igång med svampen då det regnade, men jag är rädd att det regnade för lite ändå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.