Marianne Johansson, Mosekälla

Vuxenfrånvaro och politik

Var på badhuset i dag. Det var varmt och skönt i vattnet.
Men vi hade lite otur. När vi kom var det en skolklass där, en hel buss nerifrån någonstans. Det var skrikande stojande ungar fulla bassängen, som varken såg eller verkade bry sig om att det fanns fler som ville vara i vattnet. De kastade sig utför ruschekanan utan att se om det var någon nedanför, det gick inte att simma för då hade man något flyt mojäng och unge framför sig, de kastade sig från klätterväggen utan att se sig för och de hoppade från trampolinen på samma sätt. Som sagt respekt och hänsyn existerar inte! Det kan hända olyckor! Barnen åt glass sittandes i bassängen också, vilket kanske inte är så passande.
Men vad som kanske retade mig mest var ju inte ungarna i sig, utan de fyra vuxna som tydligen fanns med i sällskapet. Två kvinnor och två män. Männen badade men hade inte mycke uppsikt över vad som hände, och kvinnorna låg nog i solariet eller vad de då gjorde, för jag såg dem inte i bassängen, och med så mycke ungar så kan man tycka att de borde varit mer närvarande. Det ska gå att vara i bassängen, då den inte är abonnerad, för andra människor också. Sedan kan det ju faktiskt hända olyckor, som sagt.
Jag undrar om det är så här det ser ut när Skytteanskaskolan är ute med sina elever? Ingen eller liten vuxen närvaro?!
Nej, om man bara ser på denna invasion så var det helt fel dag att åka till badhuset, speciellt om man då dessutom som jag bara sovit ca fyra timmar efter en vaknatt. Man är faktiskt inte världens mest alerta människa, och man fastnar nog också på saker som man annars inte skulle bry sig lika mycket om.
Men detta tycker jag var en bild av vad man befarar av svenska skolan och det svenska samhället överhuvudtaget, frånvarande vuxna!
Sedan tycker jag att det är hutlöst att man ska måsta betala för barn under 7 år! Det är faktiskt skandal! Som kommun anställd har vi tidigare fått bada gratis, om det är en gång i veckan eller nåt sånt. Nu förlorar vi det, min chef sa från nyår, på badhuset sa dom att det bara var gratis den här månaden ut. I stället har Storumans kommun ordnat det så att vi anställda ska få 400 kronor/ år till friskvård! Det är väldigt typiskt den småaktiga kommun som vi bor i! Här i Tärnaby finns det egentligen bara badet, och därför kunde vi ha fått fortsätta ha det gratis. Men allt i denna kommun är inriktat på Storuman och där är valmöjligheterna större.
Kanske har det här beslutet kommit sig av att badhuset i Storuman är så förfallet att det är ohälsosamt att bada där? Ja, man kan undra, men ett är säkert, det har banne mig inte gett Tärnaby några fördelar att vara i Storkommun med Storuman.

Annars har det varit en regnig och grå dag i dag. Det är eftermiddag hela dagen.
Men det gör mig inte så mycket. Mina karlar har karvat i älgkött i kväll. Jag har sett på Uppdrag gransknings porträtt om Fredrik Reinfeldt, och det bekräftade verkligen min syn på honom och hans "nya moderater". Jag anser nämligen att det är en bluff! En moderat är alltid en moderat, och förut har jag faktiskt respekterat dem för att de varit så raka och ärliga i sina åsikter.
Nu tycker jag bara att de och deras ledare är en bluff!
I går kväll var Janne Josefsson ute och jagade Persson i uppdrag granskning. Ja, nog är Göran Perssons klassresa förundersam, men alltihop, hela programmet kraschar på något vis tycker jag i Janne Josefssons uppenbara agg mot Göran Persson! Jag tycker inte att Josefsson gör ett bra jobb, det blir bara en personangrepps kampanj mot Göran Persson. Jag tycker inte att en partiledare för socialdemokraterna ska bo i en herrgård. Det rimmar illa, men Göran kanske är toffel hemma, så det är Anitra som bestämt var de ska bo? Kanske "han som bestämmer" får köpa ner sig mot frun??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.