Marianne Johansson, Mosekälla

Skjutbanor, föräldramöte och valet

I dag jagas det älg igen, och i dag känns det höstlikt kyligt.
I går hade vi besök av en man, eller som lilla Hanna sa "en kille" som jobbar åt staten och kollar upp skjutbanor, och säkerheten runt dem.
Hans besök var föranlett av de här fritidshusägarnas anmälan mot min karl för att han ska ha äventyrat deras säkerhet genom att skjuta lerduva och skjuta på fläcken. Han kollade säkerheten där mina pojkar och min man håller till med sina skjutövningar, så nu är det gjort. Det känns bra.
Inte för att deras anmälningar mot oss tar slut någon gång. De lär bara finna nya ämnen att anmäla oss för. Men just detta ärende kanske kan få ett slut!

I går kväll var vi på läsårets första föräldramöte. Det var ganska mycke föräldrar, men om man då tänker på att det var möte för alla årskurser från förskoleklass till nian så kunde det varit fler.
Det var den vanliga informationen och så presentation av lärarna. Idrottsläraren P-O hade den klart bästa! Sedan samlades vi föräldrar klassvis. Min karl for åt ett håll och jag åt ett annat.
Jag gick på förskoleklassens möte, faktiskt bara av den anledningen att jag ville bli invald som föräldrarepresentant till föräldrarådet, och det lyckades jag med. Jag skyndade mig bara att säga "jag kan och vill" när frågan kom upp.
Här på Skytteanska har vi föräldraråd, elevråd, personalråd och skolråd.
Föräldrar samlas och diskuterar saker som vi vill ha upp i skolrådet, likadant gör eleverna och personalen. I skolrådet sitter förutom rektorn som är ordförande, skolpersonalrepresentanter, elevrepresentanter och föräldrarepresentanter. Här diskuteras allt av intresse rörande skolan och vi beslutar också olika inriktningar för vår skola. Jag tycker faktiskt att detta är en bra samarbetsform som inte utvecklats färdigt än, men som fungerar bra och som jag tror på. Som förälder har jag fått mycket mera inflytande över mina barns skola. Och jag tycker mig se ett större engagemang hos oss föräldrar.
Bussåkandet för barnen utanför Tärnaby är en väldigt viktig fråga som vi måste ta tag i nu. Det fungerar nämligen dåligt. En del barn får ingen skolskjuts alls, vilket man kan tycka är en skyldighet från kommunen.
I dag ska man ha skolval på Skytteanska skolan. Jag tycker inte om det! Det är okey att ungarna lär sig hur Sveriges politiska system fungerar, men varför ska de måsta rösta? De är barn, hur ska de kunna veta vad de ska rösta på?

Såg förresten Ingvar Carlsson och Ulf Adelhson på tv här en kväll.
Karl Bildt, Ulf Adelhson ja, t.o.m Gösta Bohman var ärliga moderater som aldrig hymlade om sin politik. Jag respekterade dem och kunde t o m hålla med dem i vissa stycken, även om jag inte har samma ideologi som de.
Dagens moderater med Reinfeldt i spetsen vill så gärna komma till makten att de mörkar sina egentliga syften. Och tyvärr tror jag att de kommer att lyckas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.