Marianne Johansson, Mosekälla

Regeringsskifte!

Ja, det gick ju som vi trodde. Den borgerliga alliansen vann stort, sossarna gjorde ett katastrofval och det gick väl inge vidare heller för vänstern och Miljöpartiet, även om de senare ökade något.
Jag tycker inte om miljöpartiets glesbygdspolitik, och det blev väl tycker jag väldigt klart i gårdagens val att MP är ett stadsparti, men Maria Wetterstrand är också väldigt duktig medialt. I morse när hon intervjuades i SVT rättade hon intervjuaren på ett tufft men korrekt sätt, hon låter inte journalisterna göra sina egna ibland fullständigt oförståeliga analyser, hon är klar och tydlig och kommer att bli den bästa oppositions politiker tror jag. Lars Ohly har tuffat till sig lite, han bör studera Maria Wetterstrand och ta efter för han har tidigare varit alldeles för flat och intetsägande.
Göran Persson borde ha avgått för något år sedan vilket jag tror var meningen att han skulle göra egentligen. Jag tror att Anna Lind var menad som den som skulle ha lett Socialdemokraterna in i denna valrörelse, och om hon har fått göra det har Socialdemokraterna och samarbetspartierna vunnit det här valet. Men hon blev mördad, och Göran Perssons gnista slocknade totalt!
Han har inte orkat med den här valrörelsen. Han har inte brytt sig kan det faktiskt verka som. Åtminstone inte som han borde.
Överhuvudtaget har vänsteralliansen inte kommit fram med sina sakfrågor, de har inte bedrivits någon valrörelse från vänsteralliansen tycker jag. De enda som har hörts något är MP och de har också gått framåt något.
Frågan om vem som ska ta över rodret i Socialdemokraterna ska bli intressant tycker jag. För mig finns bara ett namn egentligen och det är Margot Wallström, hon har det som krävs. Men hon har tidigare sagt att hon inte vill, så frågan är helt öppen.
Sossarna är skit dåliga Opositionspolitiker, här kommer nog MP och Maria Wetterstrand att ha en viktig roll tror jag. Och jag hoppas att tv är lika kritisk i sin granskning av Reinfeldt och hans regering som de varit av Göran Persson och hans regering. Jag är aningen orolig över det, tendensen hittills ser inte ut att peka på det.
Fredrik Reinfeldt eller Alfons Åberg som vi kallar honom, vi tycker att han är så lik honom. Har verkligen lyckats få folk att tro på de nya moderaterna, åtminstone storstadsborna i syd Sverige. Det var i samma områden man trodde på Europa i EU valet och röstade in oss där. Norrland är fortfarande rött, och Norrland röstade mot EU, vad kan man tänka om det. Ja, jag tror inte att vi här upp är lika lätt lurade helt enkelt. Det är också här uppe som gruvbolagen kommer att prospektera efter uran, för det kommer ju att tillåtas att man bryter uran i Sverige nu, det har Reinfeldt klargjort.
Fredrik Reinfeldt har "snott" Socialdemokraternas argument, hur nu det har gått till? Detta har i alla fall lett honom till en stor seger, och vad säger då det. Jo, svenska folket i södra Sveriges storstads regioner vill ha socialdemokratisk välfärdspolitik, men inte av Göran Persson. Och vi norrlänningar litar inte riktigt på de "nya Moderaterna" men vi är för få i jämnförelse med dessa sydsvenska områden.

I övrigt kan jag också tycka att det ska bli väldigt intressant att se hur de här borgarbrackorna lyckas hålla sams den här gången? Och hur deras politik ska skapa jobb och minska klyftor?
Jag tror att vi vanliga människor kan se fram emot fyra tuffa år.
Men det är bara att bita ihop och gratulera alliansen till seger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.