Marianne Johansson, Mosekälla

-6 grader och vänskap

Vi hade -6 grader kallt i morse, och backen var alldeles vit av frost. Nu for den sista näringen i betet, men det är ju härligt för djuren att gå ute så länge som möjligt utefter hösten. Det är ändå en lång vinter för dem att stå inne på.

Lilla fröken har varit på förskolan i dag. Hon är väldigt trött på kvällen när hon varit där. Och aningen egennyttig. Det hördes inte minst i kväll när lilla Hanna var här och de blev okontanta. Jag vet inte vad de kom ihop sig om för jag brukar inte gå emellan då det inte går till handgripligheter, men nånting var det. Och mycket berodde nog på att lilla fröken var trött och sur.
Dom här damerna brukar reda ut sina stormar själva.
De påminner väldigt mycket om mig och min bästa kompis när jag var barn. Vi slogs vilt ibland på ett mycket opassande sätt som absolut inte flickor ska slåss på, med knytnävar! Men vi hittade alltid tillbaka till varandra.
Vi har känt varandra sedan två-års ålder, och sedan har vi gått genom livet, ibland tillsammans ibland vitt åtskiljda. Men på något vis alltid med någon slags koll på den andra. Barndomen och tonåren var vi oskiljaktiga, åtskilligt roligt har vi haft! Sedan fick vi båda barn och gled isär. Under flera år hade vi ingen kontakt mer än "hej! och hur mår du?" när man träffades, trots att vi alltid bott i närheten av varandra. Nu har vi sporadisk kontakt igen, och det är faktiskt jätte kul! Jag känner fortfarande att vi känner varandra ganska väl.

Jag tror att lilla fröken och lilla Hanna också kommer att uppleva mycke tokigt och roligt tillsammans, och säkert kommer de också att sörja några killar ihop.
Åtminstone hoppas jag det.

Nu ska jag skynda mig att krypa isäng. Det kommer en dag i morgon också som jag ska orka med.

Burie jijjie God natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.