Marianne Johansson, Mosekälla

Föräldramöte i Storuman

I går kväll var vi ner till Storuman för att närvara på ett föräldramöte på gymnasiet. Vi brukar åka ner när vi har någon unge i ettan, annars brukar vi faktiskt strunta i det. Men det är alltid intressant träffa föräldrarna till de andra eleverna i klassen. När de börjar ettan brukar intresset bland föräldrarna alltid vara stort för föräldramöte. Döm om min förvåning när jag insåg att vi bara var föräldrar till fyra elever av tretton som slutit upp, och av dessa fyra elevers föräldrar var två från Tärnaby-Hemavan!
Det var det slöaste jag någonsin varit med om! Och vår son är vårat femte barn som vi har i Storuman. Men han är den förste som går fordonsprogrammet, och hittills har väl det programmet ett rykte om sig att det är skoltrötta och lite missanpassade elever som går där. Fordons är de som bara festar och strular sig genom gymnasiet liksom???.. Och efter gårkvällen funderar jag över om det har något samband med att föräldrarna uteblev från föräldramötet? Förväntade sig föräldrarna att få höra hur ungdomarna missköter sig så att de inte kom därför?
Eller bryr man sig inte som förälder när ens barn går på fordons?
Har det alltid varit dålig uppslutning av föräldrar till fordons elever?
Är det så att det är speciellt "svåra" elever som går på FP, och beror det i så fall på föräldrarna? Eller var det bara fel kväll i går kväll? Det kanske var andra viktiga möten och dylikt på gång? Föräldrarna kanske jobbade? Det fanns säkert de som hade giltigt skäl att inte närvara.
Men visst borde någon fler kunnat masa sig dit?
Jag kan säga att läraren skröt verkligen på våra ungdomar, de sköter sig exemplariskt. På något vis kan jag känna att studierna är ännu viktigare då du går ett yrkesinriktat program än ett teoretiskt, för när du efter tre år ex går ut FP så är du bilmekaniker, du kan söka jobb på det, du har redan gjort ditt val. Medan när du går ut ex naturvetenskapliga programmet inte är annat än berättigad till högre studier i bästa fall, du har ingenting du kan söka jobb på.
Annars var föräldramötet som de brukar vara.
Vi var hemma strax efter tio, och jag känner mig ganska trött i dag, vilket jag ju är för jämnan så det är inget ovanligt.

I kväll ska vi börja mala kött. Vi har beställt oss en riktig kvarn, men när den kom så visade det sig att den var trasig så vi måste skicka den tillbaka och få en ny. Den nya kom i går, så nu ska vi börja mala i kväll.
Det ska bli härligt att få fylla frysboxen med köttfärs!

Lilla fröken har varit till tandläkaren i dag. Hon hade inga hål och fick en rolig liten snurra för att hon var så duktig. Men hon har lite överbett. Av åtta barn så har vi bara lyckats sätta tänderna rätt på en!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.