Marianne Johansson, Mosekälla

Haloween och pandemin!

Måndag igen, efter en intensiv helg!

Det har varit jätte trevligt och mysigt här i helgen, vi har haft fyra "lånade" barn, plus våra egna, tack till alla ni som "lånade" ut era barn till oss!

Och tack till alla barnen som besökte oss, det var så trevligt.

Till och med katten Bodil har haft besök av kattkompisen Agda i helgen.

På lördagskvällen hade våra grannar och plusgranne ordnat "haloweenfest" för alla barnen, det uppskattades vill jag lova!

Det vimmlade av små och stora spöken och gastar här!

Annars har det väl inte hänt så mycket.

Det var snöskoternsdag i helgen, så vi var ute och tittade lite. Vi tittar mer på folk än på skotrar, men det är ju trevligt att det händer någonting. Synd att det inte blev någon höstmarknad i år, det brukar vara ett trevligt inslag.

Fick ett mail som varnar för influensavaccinet. Det föranledde mig till att tillbringa någon timme vid datorn för att söka information, jag har ju faktiskt inte brytt mig om att läsa så mycket om den här influensan och vaccineringen, mer än vad jag sett i rubriker, på tv och hört på radion. Jag har tyckt att det räcker. Men jag ska säga för den som inte redan vet, att det finns massor av information, och det enda jag kan säga är att jag tror att det är viktigt att man läser ALL information med öppna ögon.

Det kan nog finnas egna intressen och vinst intressen åt båda hållen!

Jag till hör dem som faktiskt inte tror att VHO och myndigheterna utropar "pandemi" när det inte finns risk för det. Vi kan ta fågelinfluensan som exempel, den bevakade man, men det blev aldrig någon pandemivarning! Jag tycker att myndigheterna alltid försöker lugna folk när det utbryter smittor. Ibland kan jag tycka att de rent verkar lite nonchalanta och inte tar "hoten" på alvar!

Under 1900-talet har man bara utropat tre pandemier, och den senaste var för 40 år sedan! Så vi ska inte beskylla Myndigheterna för att pracka på oss pandemier! Den här svininfluensan har någonting som inte andra "vanliga" influensor har, och detta är inte bra för människor, det tror jag faktiskt på, och då må jag väl vara "blåögd" då.

Jag är inte så oroad för min egen del, men jag är oroad över mina barn, mitt barnbarn och jag är oroad över deras vänner och andra som kanske tillhör den grupp som inte klarar av denna influensa så bra. Problemet är ju att vi inte vet vem som kommer att bli jätte sjuk, kanske avlida och vem som klarar sig bra! Därför vaccinerade jag mig, jag vill inte bära smittan till andra! Jag träffar i mitt yrke människor i utsatta situationer, som kanske är mer sårbar när det gäller fågelinfluensan än andra!

Det är förståss inte bra att det finns små mängder kvicksilver i vaccinet, kvicksilver är ett gift! Och det är bra att debattera det och kräva kvicksilverfria vacciner i framtiden. Även om man inte kunnat knyta samman kvicksilver i vaccin med några bestående skador hos människan, det är ändå ett gift som vi ska undvika!

Men det finns kvicksilver på andra ställen i våra miljöer ex i maten, som kanske är farligare för oss?!

Rätt eller fel? Vad vet jag? detta är i alla fall så som jag resonerat, och det jag kommit fram till tillsammans med min karl.

En kommentar

  1. Marianne Johansson

    Förlåt! Jag menar de som är mer sårbara för SVININFLUENSAN än andra! Ska lära mig att skilja på fåglar och svin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.