Marianne Johansson, Mosekälla

Badhuset stängt dagtid under lovet!

Mår fortfarande bra efter vaccinet. Ömheten i armen har i stort sett försvunnit!

Jag ska gå ut och jobba extra i natt.

Först när hon ringde från bemanningsenheten sa jag "nej"! Jag tänkte på alla barnens kompisar som skulle sova här i natt, och att det skulle bli struligt!

Men sedan talade jag med min karl, och så ringde jag tillbaka och tog på mig den här natten.

Damerna på bemanningsenheten i Storuman gör ett jätte jobb! De anstränger sig verkligen för att hitta vikarier när vi ordinarie personal vill vara lediga, så det känns bra att kunna ställa upp tillbaka! Vi har inte så gott om vikarier, och därför kan det vara knivigt att hitta ersättare, speciellt när något sker med kort varsel och det är sjukdom med i bilden.

Jag hade tänkt att jag skulle förbereda mig och sova lite, medan alla barnen var på badhuset i Hemavan!

Jag kunde väl ha tagit gift på att badhuset skulle vara öppet när barnen har lov vecka, och det faktiskt också är mycket tillrest folk här!

Men ack vad jag bedrog mig!

Snopna och sura fick ungarna vända hem igen! Badhuset öppnar klockan fyra när liftarna stänger!

Så kan man göra när kommunen betalar driften för verksamheten åt företaget!

Jag tycker att det är fult gjort med tanke på att det är våra skattepengar som ger , jag tror det var 1,2 miljoner om året i driftsbidrag till Kursgården, eller vad den nu heter. Då borde badhuset vara öppet för våra lediga ungar som inte åker i backen, eller bor i Hemavan, och kanske måste bli skjussade eller åka buss, också!

Riktigt, riktigt dåligt!

Nä, nu ska jag gå och se till middagsmaten, och försöka vila lite.

16 kommentarer

  1. Lysande affärsidé

    Vilken lysande affärsidé de nya ägarna till kursgården har när dom kräver 1,5 mille av Storumans kommun för att hålla badet stängt. Har dom snott affärsidén från den norrman som härjar i Tärnaby ?

  2. Robert Jäder

    Hej Marianne!

    Lite fakta till dig…

    Simhallen var öppen dagtid tisdag & onsdag. Eftersom simhallen var bokad dagtid för dagis i måndags och torsdagar är simhallen abonnerad stående av babysim och sjukgymnastik dagtid. Vi har alltså haft öppet för allmänheten 6 dagar denna vecka då vi även börjar med söndagsöppet från och med nu. Information om badhusets öppettider finns på Hemavan/Tärnabys hemsida och snart även på våran egen som snart beräknas vara i drift. För övrigt så är mitt förslag till kommunen ett högre belopp en 1,5 miljoner. Ring mig gärna istället för för att gissa!

  3. Marianne

    Hej Robert Jäder!
    Öppet dagtid tisdag och onsdag under lovvecka?! Det var inte mycket! Kanske borde ni inför denna lovvecka ha gått ut med information i Storumanbladet?
    I Torsdags var det ingen sjukgymnastik i badhuset!
    Men jag vet att Torsdagar är abonerade för sjukgymnastik och babysim! Därför for ungarna dit i fredags! Varför var det inte öppet då?
    Jag vet också att du begärt 1,5 miljoner kronor i driftsstöd av Storumans kommun, men det är väl inte klart än eller? Och det tidigare beloppet ligger på 1,2-1,3 miljoner någonstans. Jag brukar försöka undvika gissningar.

  4. Gunnar

    Hur menade du med slutklämmen? är det öppet för barn som bor i hemavan?Personligen tycker jag att öppettiderna är betydligt bättre nu än innan, fredagsmys kvällarna är ju en riktig hit ser fram emot att restaurangen öppnar så att vi kan avsluta veckan med bad och krogbesök! ps tror nog att Mosekälla familjer också är välkomna.ds angående driftsbidraget är det nog nödvändigt om det inte bara skall vara öppet under absoluta högsäsongsveckor samt att inträdet skulle nog vara ett helt annat.bara nu inte Error(ld)får för sig att dessa pengar skall avsättas till Gunnarn…

  5. Marianne

    Om man bor i Hemavan kan man ju gå till badhuset, då är man inte lika beroende av att det ska stämma med bussar eller andra tillgängliga skjussar!
    Men håll med om att driftsbidraget är en unik lösning!
    Vilket annat privat företag får det betalt av kommunen?
    Personligen skulle jag ju se att det fanns ett kommunalt bad i det här området, helst i anslutning till skolan!

  6. Gunnar Andersson

    Kommunen köper massor av tjänster av privata firmor tex snöröjningen ,byggfirmor som reparerar/bygger nytt åt kommunen mm Visst vore det fint med ett badhus i anslutning till skolan men det är nog en utopi med tanke på ekonomin vi skall nog vara glada att det finns ett i hemavan där det finns turister som hjälper till att bära kostnaderna,1,5 miljoner låter visserligen mycket men det blir väl inte mer än 2-3 heltider/år och då tillkommer uppvärming +lokaler med underhåll (privata vvs firmor!)så jag tvivlar på att det skulle bli billigare om kommunen tog över .

  7. Gunnar Andersson

    Badkrukan,jag vet ej exakt men jag tror att det rör sig om någon femma per gång i prishöjning inte så dramatiskt enligt mig.Marianne jag har hört att det tidigare gjordes beräkningar på att sluta med badet och i stället lägga golv över bassängen och använda den som konferanslokal odyl detta skulle tydligen öka lönsamheten för kursgården DET vore RIKTGT RIKTIGT DÅLIGT ! för oss som bor här.

  8. Marianne

    Ja, Gunnar det vore riktigt,riktigt dåligt om det skulle läggas golv över simbassängen, och ja, det är en utopi att man ska bygga ett kommunalt badhus i anslutning till skolan, men det är likväl min önskan. Jag hoppas att kommunen köper badhuset i Hemavan! Men jag är rädd för att även det är en utopi!Visst köper kommunen tjänster av privata företag, men jag vet inte av att man ger uttalade driftsbidrag???

  9. Marianne

    Driftsbidraget till badhuset i Hemavan finns bla annat för skolbarnens simundervisning. Det finns de som räknat på det, och det visar sig att det kostar 17,000 per skolbarn och undervisningstillfälle! Det blir svårt att försvara de siffrorna! Vad kostar badhuset i Storuman?
    Jag vill ha badhuset kvar, jag vill ha öppet tider som gör att även barnen i byarna har möjligheter att nyttja det, det kan man kräva tycker jag.

  10. Gunnar

    jag önskade också att kommunen skulle köpa badet men nu blev det ju inte så.17000 per barn och bad låter (och är) mycket men det beror ju på att dom nästan aldrig är och badar med skolan om man räknar in alla gånger barnen är här på sin fritid blir det mer acceptabelt lägg därpå till terapibadet,vad gäller öppettiderna är dom ju bättre nu än innan förr stängde dom innan man hade hunnit äta middag nu är det ju kvällsöppet och det passar ju dom flesta bättre.

  11. Marianne

    Ja, det är möjligt att det överlag blivit bättre öppentider på badet, men nu var det lovveckan, när barnen var lediga hela dagarna det handlade om! Det hade varit fint om de ex kunnat ta bussen upp och vara hemma igen till middagen!
    Det hade passat ännu fler!
    Frågan om badet är såvitt jag förstår inte färdig diskuterat än, har hört att ägarnas krav numera är uppe i 2 miljoner!

  12. Gunnar Andersson

    Vad vill du egentligen? tror du badhuset flyttas till tärnaby om fjällcentret inte får något driftsbidrag ? angående lovveckan kan det ju faktiskt vara så att dom inte tänkte på det alla har ju inte samma ”skollovs erfarenhet” som du har ,om du skapar opinion mot badet finns det vissa som gladeligen såg att vi blev av med badhuset här i trakten och att pengarna andvändes till något annat som vi här fjälldelen inte har någon glädje av.

  13. Marianne

    Jag vill ha ett kommunalt bad i området, och det finns ju redan ett badhus i Hemavan, så det är väl det mest logiska eller hur! Att tänka sig ett nytt kommunalt badhus i Tärnaby är bara visioner, som knappast någonsin blir verklighet! Om du tror att det är någon väl bevarad hemlighet vad badhuset i Hemavan kostar kommunens skattebetalare, tror du fel! Och driftsbidrag till privata företag är defenitivt kontroversiellt!Ska vi göra som vissa andra politiker i kommunen gör angående flygplatsen i Gunnarn, mörka, och försöka stoppa kritiken?
    ”Skollovserfarenhet”! Barnen var lediga! Är det svårt?

  14. Gunnar Andersson

    vad jag menade med ”skollovserfarenhet” var att tex jag själv inte tänkte på höstlovet innan det inföll och det kan ju faktiskt vara detsamma för dom som driver badhuset, du däremot har ju en viss vana med skolbarn och deras lov så för dig ter det sig nog lite naturligare att planera inför ledigheterna.Nej vi behöver inte mörka bidragen men man behöver inte å andra sidan propagera mot dom i media om det inte är så att man önskar att badhuset försvinner vilket jag är rädd att det kan ske om du lyckas bilda opinion mot detta sätt att driva badet på.Nog sagt från mig i detta forum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.