Marianne Johansson, Mosekälla

I morgon är det valdagen

I morgon är det valdagen. Jag har redan röstat.
Det har vi alla röstberättigade i familjen gjort bort.
Men tyvärr tror jag inte att det hjälper, det kommer att bli regimskifte är jag rädd. Jag tycker att den här valrörelsen kom igång för sent, alla viktiga frågor har inte kommit fram i ljuset. Ex den om att trafikförsäkringen på våra bilar kommer att chockhöjas med en borgerlig regering. Redan i dag är det tungt för unga människor att äga en bil, och med Allianses förslag blir det bara de rikas barn som har råd med det. Men det kanske är det som är vitsen? Alliansens mening är ju att minska olyckorna med detta förslag, och det är ju klart att om färre har råd att äga bil, så minskar ju trafikanterna och således också olyckorna? Att man ska skapa mer jobb genom att sänka ersättningen från a-kassan funderar jag också över. Hur ska det kunna bli fler jobb av att arbetslösa får mindre pengar att röra sig med?? Har man mindre pengar i plånboken så handlar man mindre, och det är knappast bra för Sveriges affärer?
Fackavgiften är hög redan i dag tycker jag, borgarna vill höja den med upp till 400 kronor mer i månaden, vilket kanske gör att fler lämnar facket ett syfte så gott som något för borgerligheten som står på arbetsgivarnas sida.
Vårdnadsbidrag låter ju fint, och för oss har det fungerat om vi haft små barn nu. Jag var hemma med barnen utan vårdnadsbidrag. Men för de flesta unga familjer med hus och bil mm fungerar det inte. Den förvärvsarbetande måste ha en hög lön för att detta ska fungera. Ett vårdnadsbidrag blir bara en fickpenning till redan välbeställda hemmafruar. Arbetarkvinnorna får nog fortsätta att slita.
Det finns så många sådana här saker som jag tycker att man borde ha pressat alliansen på i alla dessa utfrågningar och partiledare debatter som hållits i tv. Men jag har fått känslan av att både SVT och TV4 varit med i alliansens valrörelse! Dom har varit allelens för snälla mot Reinfeldt, Olofsson, Hägglund och Leijonborg, dom har alltid låtit dem få sista ordet på något vis, jag har frågat andra som också sett detta och det är inte bra. Visst ska tv-media vara opartiska? Det skulle ha varit så enkelt att klä av dem om de bara pressat dem mera.
Alliansen har regisserat denna valrörelse perfekt och de har verkligen lyckats med att visa ett enigt ansikte utåt. Återstår att se om de kan hålla det?
Jag tvivlar, men de har lyckats betydligt bättre än vänsterblocket med sin valkampanj, det är bara att gratulera.
Göran Persson har varit allelens för nonchalant i sin attityd, för säker på att hans säkra kort ändå röstar på honom.
Han har faktiskt verkat lite ointresserad ibland, och när han med några dagar kvar till valdagen börjar tala om ett samarbete med centerpartister och folkpartister går man ju absolut i taket!
Ingen socialdemokrat ute i det verkliga livet vill ha ett samarbete åt det hållet.
Det vet jag för jag känner många av dem.
Jag tror som någon skrev någonstans, folk vill nog byta stadsminister i större utsträckning än politik. Han är för dominant och har varit det hela tiden han Persson. En verklig socialdemokrat ute i livet, vill samarbeta med Vänstern. Tyvärr är Lars Ohly inte hälften så färgstark som Gudrun var, men jag tycker att han klarade sig över förväntan bra i radions ring in och fråga program här om dagen. Han var både tuff och rak i sina svar.
Miljöpartiet har visst många bra ideer när det gäller miljö och fördelningspolitiken, men de svävar ut i det blå, och har defenitivt ingen bra politik för oss norrlänningar. Mp är till för gröna vågare som bor i staden.
Tja, för oss och våra barn, och andra arbetslösa, sjukskrivna och vanliga arbetare kommer vardagen att bli betydligt kämpigare med alliansens politik, och det har inte varit lätt hittills heller. Så jag gläds inte alls åt det regimskifte som tyvärr verkar oundvikligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.