Marianne Johansson, Mosekälla

Inte så tokit ändå!

Jag for i går kväll på jobbet med en dunkande huvudvärk och mådde piss!
Men efter några timmar på jobbet tillsammans med min otroligt trevliga kollega så hade det gett med sig!
Ja, det måste ju vara hennes förtjänst, jag kan inte se annat.
Jag har visserligen inte sovit nåt vidare i dag. Och när jag skulle hem i morse fick jag soppa torsk och fick sitta och frysa i bilen i väntan på mina söner, som turligt nog inte hunnit till älgskogen än, så att jag fick bensin för att ta mig hem. Men trots detta känns det ändå ganska bra.
Älgjakten verkar gå åt fanders och korna har varit ner på E12an i dag, och det regnar. Men det känns inte så dumt ändå. När det gällde korna så ringde Rose-Marie från samservice, någon hade väl meddelat dit att det var kossor på E12:an, och talade om det så att de kunde hämtas. Detta är jätte bra för det är inte alltid vi hinner med när de sätter i väg dit ner. Och det vore förödande om kon som håller oss med mjölk skulle bli ihjäl körd, eller att någon skulle få köra ihjäl sig för kornas skull. Just nu "sopp koen" som vi säger. De springer efter svamp, och då är de viräckt och oberäknerliga. Det är lite oroliga tider.

Skogen börjar mer och mer anta sina höst färger. Ja, det börjar faktiskt kännas som höst allt eftersom. Jag tycker att det är lite mysigt faktiskt. Det är mörkt och kyligare så man kan elda i vedspisen.
Jag trivs verkligen vid vedspisen, det är nog min värdefullaste del i stugan. Den vill jag inte vara utan. Vedpannan är också viktig! Vi eldar med ved och har självcirkulation, så det är varmt och gott även om strömmen går.
Det är skönt att veta.
Men sedan vi bytte från direktverkande el till detta fenomenala uppvärminingsystem så är det inte så ofta strömmen går i Mosekälla.

I morse hade polisen nykterhetskontroll sa mina kollegor som kom väst ifrån.
Men de avslutade kontrollen innan jag hann passera.
Jag tror alltid de brukar ha nykterhetskontroll någon av älgjaktsmorgnarna. Det kanske finns älgjägare som far onykter till skogen?! Hemska tanke! När man har druckit ska man väl varken köra bil eller hantera vapen! Man kan verkligen förvånas över människors oansvarslöshet när det gäller alkoholintag.
För mig är en människa som sätter sig onykter bakom ratten en potentiell mördare! Kanske är jag hård men jag viker inte en tum på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.