Marianne Johansson, Mosekälla

Blandat surr

I dag är det torsdag, varmt och skönt även i dag. Fast jag har ändå känt mig lite småfrusen. Jag tror att det kan bero på att det är lite spökigt i kroppen. Jag känner mig lite mörbultad och inte så fräsch. Jag har ju lite värk problem emellanåt, eller så kanske det bara är en vanlig förkylning på gång.
Vi får väl se. Grannarskäringa var på besök en sväng i dag, och hon var inte heller riktigt i trim. Kanske är det nåt som går?
Men några som är i trim är de små fröknarna. De är det fart på vill jag säga.
Det känns skönt att konstatera. Annars är det ju höst nu med skolstarter, och med dem brukar magsjukor och förkylningar komma som på beställning.

Den näst äldste sonen och hans flickvän har varit i Bulgarien, de kom hem till sig i går morse. Jag pratade med honom, och allt var bara bra med dem. De hade haft det nästan för varmt bara. Det känns skönt att ha dem på hemmaplan igen, man vet ju aldrig, man oroar sig ju, och de flyger otroligt högt??..
Jag vänjer mig nog inte med det heller, trots att äldste sonen och hans ex flickvän hann vara utomlands två gånger, varav den andra gången var till Thailand, inte närvägen precis.
Men som sagt ungarna måste ut på egna resor genom livet.

Sitter och tittar igenom dagens post. Löningsbeskedet har kommit, alltid lika upplyftande! Nåja jag ska vara glad åt att jag får någon lön alls.
Jag har varit borta en natt, på detta förlorar jag tre gånger mer än vad jag tjänat om jag varit där. Jag önskar att politikerna skulle se det när de pratar om karensdagar! Den borgerliga alliansen vill dessutom lägga in fler karensdagar. Jag tycker den som redan finns ska bort. Den här karensdagen gör att jag går till jobbet fastän jag borde ligga hemma. Jag smittar både arbetskamrater och gamlingar, eller också får min arbetskompis jobba för mig också, då jag inte orkar. Men jag har inget val, jag har inte råd att förlora tre gånger vad jag skulle tjäna om jag jobbar. Den här gången berodde bortvaron på sjukt barn så jag hoppas få igen lite grann från försäkringskassan.

Det mesta i tidningar och tv handlar ju om valet nu förståss.
Det ska bli skönt när det är över.
Det är tröttsamt att höra olika parter gaffla på varandra, för det är ju egentligen det de gör.
Jag undrar också varför det är ett sådant liv om fastighetsskatten, när det borde vara liv om bensinskatten? Är det därför att fastighetskatten drabbar de rika med lyxiga mångmiljonvillor i Stockholmsregionen värst?
Jag tycker att vanliga svenskar med vanliga villor ska ta och räkna ut vad de egentligen betalar i fastighetsskatt, och sedan tänka över vad en slopad fastighetsskatt skulle betyda för den egna kommunen, och slutligen den egna plånboken. Jag är rädd att det alternativet kommer att kosta oss mer.
Bensinskatten är dock på tok för hög och det borde det vara mer debatt kring. Men det drabbar oss i glesbyggden värst och vi skriker inte lika högt som miljonärerna på Lidingö ex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.