Hur gör djur och varför?

 

Vi har haft en jättefin dag, idag. Inga mygg, inga Brems, inga knott, inga svidare, inte ens en ynka liten irriterande gräsklippare, inte heller en vindpust. Bara en stor sol och ett litet moln i fjärran, en laddad kaffetermos, sjöutsikt och en underhållande liten sjöfågel som fått nippran. Den simmade med näbben under vattenytan sedan snurrade den på med vingarna som en propeller och gasade iväg några meter, så där höll den på i säkert tio minuter. Jag tror att den övade på snabba, riviga starter.
Jag och Åke var in till Malå, efter lunchen, och handlade lite olja till altanen på bussen, mat och tog en kaffe på Dungers. Tillbaks till stugan där jag nu har oljat in utedasset, och målat sittbänken. Nu har däremot bremsen vaknat, vilket jag blev varse.
Inte ett stänk av olja hade jag fått på mig, jag förslöt oljeburken och får då olja på handen, i samma veva kommer en sån där jädrans självmordsbrännare (blindbrems) och sätter sig på benet, *splasch* så har jag oljat in bremsen och mitt vänstra ben.
Nå, vi får vara glada att vi bara har såna där små elakingar här i Sverige. Melissa berättade nämligen om dom våldsamma insekterna som finns i Japan, en geting av något slag som är lika stor som en handflata, ett bett av ett sådant monster och du har trettio minuter på dig att ta dig till en läkare för motgift, annars är det kört. Så…
Nä, nu tror jag att det är dags för ett kaffe kok, sen ska vi bara ta det lugnt. Ni får ha en förhoppningsvis, fortsatt bra och fin kväll!
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.