Billiga elverk

 

Gick och satt mig bakom väggen igår för att skriva ner och planera, helgens matinköp. Man har totalt hjärnsläpp efter 4 veckors semester, då man inte är van att fixa både lunch och middag varje dag. Middag är en sak men lunch också. Sen vill man inte ha för komplicerad mat när man ska ut med bussen. Inga långkok här inte, så lätt som möjligt och helst med så lite disk som man bara kan komma på.
 
Efter en stund kom Inge-Gerd, hennes syster och hennes man, Jan, ut. Birgitta dök upp efter ett tag och stod och pratade en stund sen byttes hon ut mot Fred som kom på cykeln. Han frågade om Åke fått fylla på brandsläckaren än, och alla log med sneda leenden, förutom Inge-Gerds syster som frågade om det hänt någon olycka. Nej, sa dom i mun på varandra, det är deras liv, det ser ut så där.
 
Då kände jag mig nödbedd att tala om vad som hänt dagen innan, då jag skulle laga ett örhänge som jag köpt i Rättvik. Jag använde mig av superlim, och jag vet att jag inte ska hålla på med såna saker men man tror alltid att denna gång ska det väl lyckas. Örhänget fick jag klippa loss från tummen, tur att man är tjockhudad.
 
Nu har Åke slipat nästan hela busstaket och igår började jag måla det. Puh, det är lönndrygt, men det kommer att bli så bra då det är klart.
 
Vid två tiden igår låg Åke på soffan för att vila lite innan han skulle fortsätta med taket, då berättade han att det stannat nån snubbe som ville sälja ett elverk till honom, och att han börjat med att bjuda ut det för 4500:- för att sedan sänka det till 3000 och slutligen 2000:-. Åke tackade nej, vi har ju redan ett och inga pengar att lägga på något dylikt. Han hinner precis berätta färdigt då jag går in på vk.se och läser längst upp att det är länslarm efter dom här försäljarna. Åke ringer polisen för att tala om vart han senast sett dom men det gör varken till eller från. Vad kan dom göra åt det?
 
Ute vid bussen igen så kommer nästa försäljare, Åke säger nej, dom åker iväg, 5 minuter senare kommer ytterligare en säljare,(alla är engelsk talande, låter brittiskt tycker jag) jag frågar hur han kan sälja elverken så billigt och han svarar att hans chef köpt in för många och måste bli av med dom, jo det tror man ju som man vill på. Vi säger att han är den tredje säljaren som försökt sälja elverk till oss så han åker iväg igen.
 
Idag lastar vi bilen och åker söderut, till Kubbe och tävlingen där. Whish me luck! Kan behövas. Önskar en er en trevlig helg och hoppas på bra väder för alla.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.