Stå fast i sina värderingar

Det ringde från radion förra veckan. de ville veta vad jag tyckte om att Moderater och Kristdemokrater hindrat Annie att få sonderingsuppdrag för en ny regering. Jag visste naturligtvis om det som den politiknörd jag är men inte var det något jag upprördes över.

Nu får vi i Centerpartiet skäll från olika håll, mest från SD och troll på nätet, som man ju kan räkna med, då de står längst bort från våra värderingar. Men även från de som sagt sig vara våra vänner. De finns de som tycker att vi ska lämna det vi står för, för att regera ihop med de som vill skapa ett helt annat samhälle än vad vi vill.
Centerpartiet fortsätter att säga det vi gjort genom hela valrörelsen och nu efter valet. Vi vill se en Alliansregering under Ulf Kristersson och går inte det så måste det bli en blocköverskridande regering som samarbetar där SD och V står utanför. Vi sätter oss inte i beroendeställning av SD. What som ever!

Om M och KD bryter sönder Alliansen och bildar en minboritetsregering kommer de att vara helt beroende av SD,s aktiva stöd i varje viktig omröstning i riksdagen. Som den viktigaste om budgeten. SD ledaren har gjort mycket klart att de kommer att kräva inflytande för att ge sitt stöd åt en M och KD regering. Jag tror inte att moderaterna och kristdemokrater egentligen vill sitta i det knät med ett sånt beroende och med en sån osäkerhet i att leda landet i fyra år.

Mp flaggar nu för att de kan tänka sig ett samarbete med Alliansen, så det finns öppningar för andra regeringskonstellationer över blockgränserna. Så vi får väl se vart det bär hän.

Att vi i Centerpartiet står fast om SD beror på att vi tror på helt andra värderingar om medmänsklighet och om individens rätt och ansvar där SD har en helt annan syn på människor och samhälle, en auktoritär, ser människor från andra länder som problem och hot, de ställer människor mot varandra och väljer slutenhet istället för samarbete. Hot och hat frodas. Deras grund har en helt annan målsättning med samhället än den vi har. De har idag plats i riksdagen och kan driva sin politik där på samma villkor som alla andra riksdagspartier. De har samma demokratiska rättigheter som alla andra. Idag har de tre ledamöter i varje utskott i riksdagen så de har all möjlighet att driva sin politik precis som alla andra partier. Liksom de ahr i kommuner och landsting/regioner.

Idag ingår Centerpartiet i flest samarbeten i både kommuner och landsting runt om i landet, vi är med och regerar stora delar av landet. Vi har förtroende och vår partiledares förtroende ökar i de mätningar som gjordes förra veckan. Vi står upp för det vi tror på och står upp för det vi tror på. Vi vill ta ansvar och vi vill skapa samarbeten och tilltro till människor. Så vi fortsätter att göra det vi hela tiden sagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.