Ansvar över pengarna!

Idag har oppositionen i riksdagen lagt fram sitt förslag till budget för de kommande åren. En budget med fokus på fler riktiga jobb, fler och starkare företag som anställer, mer utbildning och satsningar på infrastruktur, vägar, järnväg och bredband och mobilnät. Kända satsningar då det var det som Alliansen gick till val med.

Det är ju det här politik handlar om, vi vill bygga ett starkare land men ser olika vägar dit. Den väg nuvarande regering valt är helt fel! Inte bara politiska motståndare säger det utan även forskaren, ekonomer och tankesmedjor. En vänstervridning av vårt land skulle sända oss rakt in i ekonomiskt kaos! Därför så hoppas jag att antingen regeringen försöker radera bort vänsterns krav ur sin budget eller att Alliansens budget får riksdagens gillande. Sverige förtjänar en klok politik som håller vår position som ett starkt land i Europa.

Det som vi i Centerpartiet drivit på är satsningar på Ungas jobb med sänkt arbetsgivaravgift och lärlingslöner. Sen kommer satsningar på miljön, bilar Och förnybara bränslen. Sen är det maten där vi vill se ett nationellt matlyft för förskolor, skolor och annan offentlig mat. Landsbygden prioriteras ordentligt till skillnad för nuvarande regerings landsbygdssvek. Vi vill se ett Kraftigt förstärkt landsbygdsprogram med femdubblade satsningar på service och fördubblat på bredbandsutbyggnad satsningar som måste till!

Grunden för jobben är Företagen så vi vill se Rejält sänkta sjuklönekostnader, mest för de små företagen och förbättrade regler för företagare med ”en dörr in” och en slopad revisionsplikt.Sen vill ju vi en massa annat oxå som nya stambanor för höghastighetståg, kemikalieskatt, ya-jobb till långtidsarbetslösa, matchningsanställningar, ny jaktmyndighet, ett globalt initiativ för minskad antibiotikaanvändning, mer solceller och mycket, mycket mer.

Vi tror att sänkta, inte höjda, kostnader för företagen så kommer jobben att bli fler. Det viktigaste för oss är att unga ska få jobb. Vi vill ha en bra service och en bra infrastruktur på landsbygden, vi vill göra en stor grön investering både på järnväg, snabbtåg och miljöbilar och vi lovar förbättra maten på förskolor och äldreboenden.

Sverige förtjänar en klok politik som håller vår position som ett starkt land i Europa. Så det blir spännande att se hur riksdagen kommer att agera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.