Tillbaka till rötterna, det öppna frihetliga Centerpartiet?

Jag har i snart ett år jobbat med att ta fram den nya idéprogrammet för Centerpartiet tillsammans med flera kloka människor. Vi har processat programtexterna öppet i både processer runt om i landet men även öppet på nätet genom en wiki.

Den 18 oktober ska tre kommuner i Västerbottens inland processa den vidare i Meselefors gamla skola, hör av dig om du vil vara med.
Är centerpartiet ett parti som driver en jordnära folklig liberalism? I såna fall handlar det om att vi tror på att makten ska ligga så nära människan som möjligt och att varje människa ska vara fri att ta egna beslut. Vi utgår från att individen ska gå först i alla frågor som vi diskuterar. Beslut måste tas utifrån människans frihet och att den går först. Det kommer då att ge olika lösningar på olika platser.
Centerpartiet befinner sig i en svår situation. Valresultatet 2010 var partiets historiskt sämsta och opinionssiffrorna har därefter tyvärr ännu inte vänt uppåt. Därför måste vi vara självkritiska och våga analysera de idéströmningar som format partiets nuvarande politik.
Vi i Idéprogramgruppen har ofta anknutit till att Centerpartiet måste “återvända till sina rötter”. Där Centerpartiets ställningstagande mot eliterna i samhället är själva grundbulten. Ett grönt, decentralistiskt socialliberalt parti som alltid stått upp för solidaritet och rättvisa och att motverka både sociala och regionala klyftor. Det finns en stor ideologisk utmaning att bygga vidare på den tydliga decentraliseringspolitik som alltid har varit vårt tydliga kännetecken.
Nu kommer vi att stänge ner Wikin i slutet av oktober. Så vill du vara med och lägga dig i måste du agera nu! Vad är viktigt för dig i att bygga ett framtida samhälle? Gå in på www.centerpartiet.se Ideprogram och lägg dig i….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.