Anti-Stockholmspartiet, Centerpartiet!

Centerpartiet står föröppenhet och det är en tradition från mellankrigstiden där man ville ta till sig det nya och man tog in ledande akademiker i partiet under mellankrigstiden i Sverige. Idag är man för öppenhet och ser globaliseringen som medel för utveckling, för bildningsarbete och för tillväxt. Migrationsfrågor är idag inte ett hot utan en möjlighet. Den stora migrationen i Sverige har varit människor från landsbygden till städerna inte människor från andra länder utan människor från andra regioner. Vi har faktiskt haft inrikes tullar i Sverige och försökt få människor att flytta hit efter det att människor flydde ut från vårt land. Flydde från svält och förföljelse till friheten i Amerika. Var i den liberala floran står då Centerpartiet? OM Centerpartiet kan ta fanan för idéerna att ta beslut så nära medborgarna som möjligt, (decentralisering alltså), se till att vi blir mer antistockholmskt liberala frihetsträvande parti där finns det en ledig position.

Centerpartiet som de ”antistockholmska” liberala partiet är framtiden!
Vad är rätt politik att föra nu? Vi är i en tid nu där vi måste finna olika försörjningsmöjligheter, pröva nya lösningar i småskaliga miljöer i vårt land, skattesystem som inte längre bär, regionalpolitiska frågor. De perifera miljöerna är de stora förlorarna på regleringssamhället. Landsbygden är synnerligen relevant nu där vi längtar tillbaka till det hållbara.
Det finns en storstadasfanatism där städer anses måsta växa, om inte sker det nåt fasansfullt. Varför händer det bara i städer? Varför händer inte samma fasansfulla på landsbygden som slutar växa? Är det en naturlag eller är det ett resultat av centralisering?
Vi måste ha större respekt för olikheter och inte sträva efter millimeterrättvisa. Men vill vi ha utveckling och innovativa lösningar måste vi få olika resultat i olika regioner. Den stora trenden är mångsyssleriet, de små källarföretagen. Teknik, byggande, bioteknik, mekanik och tjänster. Små företag som skapar utveckling globalt. Vi måste stimulera denna utveckling och främja de som har initiativkraften.

En kommentar

  1. Bergis

    Tyvärr! Pengarna räcker inte till att utveckla landsbygden eftersom Centern = ”nya Stureplanshögern” tillsammans med de övriga borgerliga partierna har prioriterat stora skattesänkningar istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.