låt oss bestämma

 

Centerpartiets förslag med en sänkning av arbetsgivaravgifterna innebär ett nödvändigt tillskott till Västerbottens kommuner och landsting för att klara välfärden och ger samtidigt företagen en välbehövlig sänkning av kostnaderna i en tid av djup kris med varsel och arbetslöshet. Vi behöver allt stöd vi kan få för att både behålla och för att företag och kommunen ska kunna anställa ungdomar som vi verkligen behöver i kommunen.
 
Debatten har i stor del handlat om ungdomar vilket jag försökt lyfta fram på olika sätt.
Förslaget från C ger förutsättningar för färre varsel och fler jobb i både offentlig och privat sektor. En sänkning med en procentenhet av arbetsgivaravgifterna beräknas ge ett tillskott på 3 miljarder till kommuner och landsting samt 9 miljarder till näringslivet. För vår komuns del skulle det betyda 3 miljoner mer i kassan.
För att ta sig ur krisen behövs injektioner och långsiktighet och det här förslaget ger båda delarna. Jag hoppas att de övrig regeringspartierna har lika stort förtroende för sina kommun- och landstingsrepresentanter som vi i Centerpartiet och att vi i kommunerna själva tillåts prioritera de extra resurserna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.