Bloggkrönika: Känn ingen sorg Umeå

Björklöven hade i kväll chansen att säkra spel i direktkvalet till SHL, det blev inte så. Anledningen var inte att Björklöven var dålig, utan att Hästen försvarsspel är bland det bästa som har visats upp i T3 Center.

Efter att ett lag förlorar en såhär pass viktig match är det lätt att ta fram motorsågen och kapa allt och alla. Det kommer jag inte att göra utan istället ställa mig i hyllningskören.

Innan match bjöd Umeåpubliken på ett sanslöst tryck och då är det som spelare väldigt lätt att komma in i matchen övertänd, helt enkelt vara lite för ivrig i sina bedömningar. Men i stället lyckades de hålla huvudet kallt och det var en match där båda lagen väntade på att de ena skulle begå ett misstag.
Till den andra perioden ökade trycket på läktaren som gjorde att nog varenda hårstrå  på de 5450 besökande i T3 Center reste sig. Dra åt helvete vilket tryck Green Devils skapade. Men tyvärr lyckades inte Löven rida med på den ljudvågen som ståplats H skapade. I stället var det Hästen som med kirurgisk precision gjorde 0-1. Efter målet tappade Björklöven mark i det mentala spelet. I ivern att komma i kapp gick de bort sig och 0-2 kom som ett brev på posten.

Tredje perioden blev en 20 minuter lång uppvisning på hur man ska spela försvarsspel från Hästen och de städade undan det hela mycket effektivt. Ett litet hopp tändes dock när Nicklas Johansson slog in 1-2, men närmre än så kom de aldrig.

Varför blev det såhär? Var Björklöven dåliga? På det säger jag absolut inte – de mötte ett helt enkelt ett lag som gjorde de uddlösa och förtjänar att hyllas. De spelade precis som Löven gjorde mot Malmö, fast ännu bättre.

Nu väntar Rögle på fredag där det kommer att bestämmas om det blir sommarlov för Löven eller om hockeyfesten och drömmen kommer leva vidare. Vi kan dock fastslå en sak. Än hur det slutar på fredag kan alla som följer, jobbar eller älskar Björklöven var extremt nöjda med säsongen. Så Umeå, känn ingen sorg. Även om drömmen släcks på fredag så har laget fått fansen och staden att åter drömma – och just drömmen är det viktigaste som hänt Umeå-hockeyn på väldigt många år!

***

Bjuder på snutt från Green Devils sinnessjuka uppvisning – fy fan vad bra ni är!

***

Mer om matchen:

TV: Eftersnack Live

TV: Highlights från matchen

Löven tog inte chansen

 

14 kommentarer

  1. Enrico

    Visst var det en bitter förlust, men jag instämmer, Hästen var exemplariska i defensiven och matchbilden var inte helt olik den i Malmö när det var Löven som bevakade en ledning. Jag ser inte förlusten som slutet, då blir jag mer orolig av att J20 förlorade.

  2. Fråga:

    Mark och Kim tjafsade med domarna efter match. matchstraff och avstängning på Kim mot Rögle?!?

  3. Konkurs

    Svensk hockey är ju död efter denna säsong, klart man känner sorg att det inte gick. Finns inget att drömma om i fortsättningen. Men jag är tacksam som fick uppleva en fantastisk avslutning 2015. Även om det antagligen inte kommer räcka ända fram…

  4. Coachen

    Jobbigt å se å ännu jobbigare för spelarna att uppleva frustrationen som lyste igenom och kulminerade efter slutsignalen. Att möta en äckligt disciplinerad moståndare är svårt och tålamodsprövande och att det till sist rann över för några var trist men kom som ett brev på posten. Grabbarna har ändå gjort en kalassäsong och att vi ens pratar SHL-kval känns magiskt. Oavsett hur det går den här säsongen så hoppas jag att lagbygget fortsätter med Waltin & co vid rodret, ser fram emot nästa säsong redan hur detta än slutar. En pinne mot klara Rögle på fredag känns ju klart möjligt, hoppas alla grabbar topp-presterar då!!

  5. andreas

    Precis!!!

    Känn ingen sorg.

    I och med att ligan shl i princip är stängd nästa säsong så kan vi fortsätta drömma om hur löven ska leverera spelare till spelare åt shl som ett jävla farmarlag.

    Men ingen sorg Umeå. Hästen var ju så grymma idag…. Ojojoj vad grymma de var.

    Känn ingen sorg Umeå….

  6. Målis

    Visst måste man få känna en besvikelse då vi hade allt i egna händer. Man vill alltid att en framgångssaga ska få ett lyckligt slut.Visst, säsongsavslutningen har varit magisk och säsongen har utvecklats på ett sätt som jag aldrig kunde förutse.Jag har dock tänkt bryta in den ultimata framgången på fredag!

  7. Canoah

    Vita Hästen är ett otroligt tråkigt lag som spelar en äckligt disciplinerad hockey som Timo skulle sagt. Det är otroligt synd att vi inte kunde vinna denna match men precis som du säger Erik så blev Löven bara mer och mer frustrerade och då funkar det sämre. Vi började åka solo precis som Malmö gjorde mot oss senast och det funkar inte. Synd att en billig utvisning fällde avgörandet men vi var aldrig riktigt nära att vinna denna. Spelarna såg trötta ut.

  8. Ronny Edvardsson

    Som sämst hamnar Björklöven på plats i denna miniserie?? Möta Modo, Leksand eller Västerås….vem vet om det blir semester för Löven från Norrlands huvudstad. Ni har i alla fall haft en bra och trevlig säsong. Vi spelar ju som sämst i näst högsta serien även nästa säsong, trevligt. SHL – kan bli en dyr uppflyttning om det skulle bli så, vem vet…den som lever får se. Vissa lag har inget att spela för i slutspelsserien mot kval till SHL (Rögle och Karlskoga)….eller har jag fel om detta?? Lycka till ”Löven” imorgon nere i Skåne, igen (Kevin storspelar i målet för Umeålaget, vem vet). Tack för denna säsong Björklöven, från en man där Gustaf Dalén är född (AGA företaget) även om inte denna säsong tar slut eller fortsätter ett tag till….Lycka till grabbarna i klubben med mera.

  9. Gormat

    Fantastiskt tryck från publiken, men……….. Vem f-n hade satt en megafon i någon stolles näve. Okej om den används till att dra igång klack och övrig publik, men att använda den till påhopp och personlig frustration som ”Va fan, är du dum i huvet”, osv, Nej det är inte okej! Enbart patetiskt och pinsamt! Kunde ingen plockat den av honom! I övrigt så kändes det som kvalfrossa, precis samma krampaktighet som fanns hos Malmö mot oss! Synd att MoDo sumpades i och med detta, men chansen till en förlängd säsong finns kvar ett tag till. Lycka till!

  10. Tudor

    Vita Hästen gjorde det bra. De spelade den hockey de kan och gjorde det bra, tyvärr.
    Löven försökte men kom aldrig fram i mitten. Saknade Palme. En Palme i form hade kunnat hålla i pucken och hitta medspelarna i mitten för direktskott eller de långa genomskärarna för att få förflyttning på motståndarna. Såg inte mycket sånt igår.
    De finns inte så många i Löven som kan det förutom Palme.

    • Enrico

      Det Palmebjörk är bra på är att avlossa direktskotten, inte att leverera passningarna, han ska öht inte ha pucken annat än när han ska avlossa ett skott. I vilken form han än är i så går passningarna alldeles för ofta till motståndare som kan vända spelet till en farlig kontring.

  11. lapplövet

    smart sammanfattning erik löven gjorde långt ifrån någon plattmatch men jag fick mina farhågor besannade att vita hästen fick ledningen och dessutom med 2 mål och då är dom svåra att komma åt med sin defensiv och att kunna stänga matchen men det är ju en match kvar så helt kört är det inte
    och domaren gjorde en helt okey insats det är lätt att i sin frusteration skylla på domaren och laget men sanningen var att vita hästen gjorde kanske sin bästa insats för säsongen och det är också små marginaler löven hade chanser att göra 1-0 och då hade det blivit en annan utgång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.