Matchdag – Vita Hästen hemma

Björklöven och Vita Hästen möttes i kvalserien till Allsvenskan i fjol. Nu ett år senare möts de i en match där vinnaren har en plats i ett SHL-kval. Det är egentligen helt galet. Här kommer en matchguide.

Det är inte bara Björklöven och Vita Hästen som möts, det är också Axel Brage och Kevin Lindskoug, Allsvenskans två bästa målvakter som möts. Axel Brage toppade hela Allsvenskans statistik med 92.72 i räddningsprocent, Kevin var den bästa målvakten i alla kategorier inräknade vilket jag skrivit tidigare. Vem stänger i dag. Det är frågan.

Björklöven har som bekant en bisarr form med 12 segrar på de 14 senaste matcherna. Vita Hästens form i slutet på allvenskan var egentligen inte så övertygande med fyra segrar på de nio sista matcherna, men med segrar 4-2 mot Karlskrona och 4-3 mot Karlskoga så säkrade de åttoendeplatsen och en plats i slutspelsserien.

Väl där har Hästen förlorat skotten med 29-43, 26-34 och 31-35 samt endast haft 44,5 procent av puckinnehavet i matcherna, men tagit poäng i samtliga matcher. De som säger att Hästen ändrat sig under säsongen har fel. De spelar den hockey som varit så framgångsrik tidigt på säsongen igen bara. Det är sanningen.

Jag tror på en match där Björklöven kommer att få ha pucken och Hästen kommer att stänga spelet så mycket som det går. Frågan är om Björklöven får hål på Hästen tidigt, då kan det här bli en afton där publiken verkligen kommer att bära fram Björklöven. Blir det inte så kan det bli en nervös match där Björklöven inte blir av med Hästen.

Laget:

Jon Palmebjörk var magsjuk senaste matchen, tränade inte i går och spelar inte i dag enligt Waltin.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson)

1:a femman: Alexander Hellström, Stefan Andersson  – Lucas Sandström, Stefan Öhman,Mark Hurtubise
2:a femman: Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh – Jesper Thörnberg, Kim Karlsson, William Quist
3:a femman: Jonathan Harty, Per Hållberg – Henrik Nyberg, Nicklas Johansson, Mats Lavander
Extraspelare:  Tobias Björklund – Markus Lindholm, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Rasmus Edström

Mina nycklar till seger:

¤ Misstagen. Vita Hästen spelar en väldigt stängd ishockey där de kliver tillbaka och försvarar sig skickligt. Sedan utnyttjar de motståndarnas misstag på ett brutalt sätt. Därför gäller det att vara noggrann med allt du gör mot Hästen. Inte bjuda på något.

¤ Kim/Quist/Thörna. Jag skriver samma nyckel igen. Den formationen är stekhet just nu och måste leverera igen. Den kan låsa upp Hästens försvar och få hål på Brage.

¤ Starten. Kan Björklöven inleda matchen frustande med 5000+ åskådare i ryggen och redan där mala ned Hästen är mycket vunnet. Därför säger jag full attack från start.

Sagt från Lövenhåll:

– Det viktigaste är att spelarna behåller fokus och är här och nu. Vi får inte sväva iväg och tro att allt redan är klart. Vi måsta ha respekt för alla motståndare även om vi lyckats bra på slutet. Det finns massor av exempel på lag som förlorat fokus och därmed missat målet, säger Mats Waltin

Noterbart om Hästen:

¤ Bästa poängplockare för Hästen i Allsvenskan var hemmasonen Marcus Eriksson med 40 (10+30) poäng. Bakom honom hittar vi Jesper Samuelsson med 31 (15+16). Flest PP-mål har just Samuelsson med sex stycken. När det gäller matchvinnande mål har Adam Schmidt stått för fem stycken.

¤ I slutspelsserien har Markus Gunnarsson och SSK-rejekten Alexander Larsson båda gjort 3 (1+2) poäng och är bäst i laget. Larsson som var aktuell för Björklöven innan han valde Hästen.

¤ Vita Hästen är det lag som har allra minst puckinnehav av alla i Hockeyallsvenskan. Även nu i slutspelsserien ligger de i botten av den statistiken.

¤ Vita Hästen har chartrat Linköpings plan och åker upp på matchdagen till Umeå.

¤ Vita Hästen mönstrar samma lag som senast mot Rögle i matchen mot Löven. Alltså ett skadefritt lag.

Sagt från Hästen-håll:

–  Björklöven hade lite skador tidigare på säsongen. De har verkligen fått ihop det, som oss. Sedan har de förstärkt laget, som vi också gjort. Det lär bli fullsatt däruppe, säger assisterande  tränaren Mikael Johansson

3 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      För att jag var stressad, körde copy-paste och det blev fel. Nu är det rätt.

  1. Coachen

    En fjärde nyckel skulle kunna vara tålamod om vi inte lyckas få hål på Brage. Att inte nån frustration eller press pga fullsatta läktare kommer insmygande utan att laget har tålamod och noggrannhet i sitt spel att mala på. Känns ovisst vilket scenario vi får se ikväll, men jag är då helt inställd på en superjämn kamp där man kommer att stå som ett nervöst vrak på H å hoppas på vinst. Kämpa Lövengrabbar, det här är bonusmatcher som vi i publiken är grymt tacksamma för att få uppleva!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.