Tobias Björklund – Björklövens nya back

Backen Tobias Björklund, närmast från Minnesota Wilderness i NHAL blir Björklövens nya back. Detta om han klarar av att imponera på lagledningen närmaste veckan

20-årige Tobias Björklund har en räcka med utmärkelser från J18 och J20-serier med Färjestad, men går in på ett tryoutkontrakt i Björklöven. Han har en vecka på sig att spela sig till ett kontrakt.

– Vi vill  se Tobias Björklund i träning under en vecka då vi behöver bredda och säkra upp backsidan. Efter den här veckan kommer vi att ta ett beslut om en eventuell förlängning, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.

Ett mycket intressant lån/nyförvärv. Björklund, som beskrivs som en offensivt lagd back ala Stefan Andersson med ett bra skott, öste in poäng från sin backplats i SuperElit i fjol. Han gjorde 39 (10+29) poäng på 45 matcher då. Den här säsongen tog han en tripp över till  Minnesota Wilderness i ligan NHAL.

Han fick inget A-lagskontrakt med Färjestad och bara konkreta erbjudanden från division-1 klubbar i Sverige. Det var några allsvenska lag som visade intresse, men inget var konkret. Då valde han att gå till den amerikanska ligan.

– Tanken är att jag ska spela där en säsong, som ett skyltfönster, för att sedan komma in på något college nästa säsong. Firman som hjälper mig har redan varit i kontakt med några olika college som säger att de är intresserade 2015, säger Björklund, sa Björklund till Wärmlands Folkblad i somras när han skrev på för Minnesota.

I USA har det blivit 15 (4+15) poäng på 26 matcher. Han blev tidigt i höstas utsedd till veckans lag i hela NAHL. Den 7 Januari bröt han dock kontraktet med Minnesota.

– Jag kom på andra tankar. Ville inte gå college och tittade hemmåt, säger han till kollega Ruuth.

Nu kommer han alltså till Björklöven. Om han inte är skadad är det en mycket bra värvning. Speciellt med tanke på skadesituationen där det bara måste in en back pronto. Nivåmässigt borde han hålla bra, men som sagt. Jag ser inte varför han inte skulle fixa ett kontrakt.

Vill ni se honom lira gör ni det här:

5 kommentarer

  1. Christoffer

    En nödlösning som man hoppas på.NAHL är farmarligan till USHL och ushl håller en hög div1-nivå. Kan tycka att en bra div1-back är en bättre värvning. Men hoppas på det bästa då backsidan är den som är den svaga länken för tillfälligt. Hoppas han levererar och spelar enkelt!

  2. Stefan ' Kil '

    Kul med en ung back. Hoppas verkligen han kan göra det bra. Blir så spännande att följa avslutningen på HA nu. Hoppas att Jon, Per, Rasmus och Tommy är spelklara snart nu så vi kan ha fullt lag nån gång. Då blir vi farliga i avslutningen. Personligen tycker jag vi absolut har ett lag för plats 6-8 när vi har alla friska. Faan, jag har ett sånt himla Lövensug så det är inte klokt. Vore så roligt om alla vore spelbara när laget kommer till Karlskoga och man själv ska dit.

  3. Daniel

    I USA har det blivit 15 (4+15) poäng på 26 matcher.ö va den matten går inte ihop antingen 21p eller 11ass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.