Jack Combs klar för Löven

Nu har även Björklöven gjort det officiellt, det som florerat den senaste tiden – att Jack Combs har skrivit på för klubben.

– Jack Combs är en offensiv spelare som har sin absoluta styrka i den sista tredjedelen av banan. Jack är född 1988 och relativt ung med tydliga ambitioner att etablera sig i Europa. Det ska bli mycket spännande att följa honom med start här i Björklöven. Kontraktet med Combs gäller säsongen ut och vi hoppas att han ska vara spelklar till hemmamatchen mot Vita Hästen den 23 januari, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.

Ja ett spännande nyförvärv och med Jack för vi se om Löven får in den där offensiva kvalitén de har sökt med ljus och lykta under hela säsongen, men med tanke på hans meriter verkar det definitivt som det!

Bloggen fick tag på Jack Combs när han satt i bilen för att köra till sin hemstad, inför avresan till Sverige och Umeå.

– Jag vet inte så mycket, men jag har hört mycket gott om både staden och laget, säger Jack på frågan om vad han känner till om Björklöven.

När kommer du att ansluta till laget?

– Jag vet inte riktigt ännu. Just nu håller vi på att fixa ett visum men jag hoppas på att kunna resa i helgen.

Vad vill du bidra med i spelet?

– Jag är en offensiv spelare, en power forward, och jag hoppas på att kunna bidra med mycket mål och med tyngd i anfallsspelet.

Du började säsongen i Ryssland men flyttande hem igen, hur ser du att återvända till Europa?

– Rysk hockey och livsstilen där blev en kulturkrock för mig. Ingen i verkan sig laget eller staden pratade engelska och då är det svårt att förstå tränaren och hur han vill att man ska spela, därför valde jag att flytta hem igen. Sverige är mer likt USA och alla i laget kan engelska och jag såg att det finns två nordamerikaner i laget redan.

Tack och jag får önska dig välkommen till Umeå och Björklöven!

– Tack så mycket, jag ser verkligen fram emot att få komma och träffa alla.

***

Men de goda nyheterna stannar inte här – nu kan bloggen berätta att Jon Palmebjörk har fått klartecken om att träna för fullt.

– Det stämmer, just nu tränar jag för en comeback och det kändes bra i dag. Men jag vill ta ut något i förskott ännu, det olustiga med denna skada är att om jag har otur så kan det kännas dåligt igen om två dagar. Men som sagt, jag kör för comeback, säger Jon till bloggen.

Vad säger du om nyförvärvet då?

– Han har öst in poäng vad jag kan se och han är varmt välkommen. Om man har gjort så mycket poäng som han vet man vad det handlar om att göra mål och assist. Det är häftigt att se amerikanarna, de går alltid stenhårt på mål eller så kan de skjuta på allt.

8 kommentarer

  1. Pingback: Jack Combs | Ytterligare en blogg om Hockey

  2. Jonas

    Hur tror du laget kommer se ut nu om både Palmebjörk och Jack Combs lirar här framöver? Vilka ryker? Känns som Palmebjörk borde lira med Öhman igen till att börja med..

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Om jag hade varit tränare hade jag ställt upp kedjorna enligt följande: 1:a Hurtubise, Öhman, Combs. 2:a Jon, Kim, Emil. 3:e Felix, VEJ, Lucas. 4:e Thörnberg, Nicklas, Quist. 13:e forward Lavander och på läktaren Nyberg.

  3. Peter

    Kan läsa på Almtunas hemsida att man som supporter kan skänka pengar till Almtunas fortsatta jakt på en SHL-plats. Känns lite konstigt att lägga fram meddelandet så, kanske hellre skulle stått ”Skänk en slant och bidra Almtunas överlevnad”. Haha kul annons hur som helst, kolla gärna in!

    Med vänlig hälsning Peter

    • Mangan

      Du måste förstå att Ishockeyn är väldigt lågprioriterad i Uppsala och kunskapen är väldigt låg hos gemene man som hellre följer Bandyn. Därav kan AIS som befinner sig i akut ekonomisk kris chansa på detta löjeväckande sätt.

  4. Nisse

    Jag skulle nog vänta och se en träning eller två hur han skull passa in laget. Det tror jag att alla tränare skulle göra.

  5. B-G Wikström

    Hej Erik ! Förstår inte dina tankar om hur man ska sätta ihop kedjorna. Jon och Kim fungerar inte bra ihop. Tycker också att Hurtubise ska spela center. Och hur du kan sätta Lavander som extra forward är ju obegripligt, Nyberg är ju enormt mycket bättre. Så varför inte :
    1/ Lucas – Hurtubise – Combs
    2/ Palmebjörk – Öhman – Lundberg
    3/ Quist – Kim – Thörnberg
    4/ Felix – Ekeståhl- Nicke
    Nyberg
    Lavander kan parkeras på läktaren, eller varför inte ges en roll som andretränare. Som spelare är han ju helt slut. Alt kan Thörnberg och Felix byta plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.