Matchdag – Oskarshamn borta

Efter bortasegern mot Timrå väntar nu en ny bortamatch mot ett nytt bottenlag. Oskarshamn nere i Småland. Vid seger är Björklöven hipp som happ sex poäng från kvalstrecket. Snacka om sexpoängsmatch.

Årets läckande såll på allsvenskan Oskarshamn har släppt in 110 mål vilket är flest av alla lag, men det är framförallt på bortais som det ramlat in bakåt. 65 mål insläppta borta jämfört med 45 hemma säger en del. Oskarshamn är trots sin nästjumboplacering seriens sjätte bästa hemmalag med endast tre förluster under ordinarie tid på 18 matcher.

Formen talar om precis samma fakta. De två senaste hemmamatcherna har blivit segrar och de två senaste bortamatcherna har blivit förluster.

I de två mötena mellan Björklöven och Oskarshamn som spelats i år har båda matcherna varit målsnåla och ganska tråkiga matcher. Detta gör att matchbilden är svår att läsa nu med tanke på att Oskarshamn sprudlat de senaste matcherna där det blivit i snitt 8,25 mål per match över fyra matcher. Samtidigt var Björklöven sprudlande både mot Timrå mot slutet och i matchen mot Almtuna.

Notera att matchtiden är 16.00 och inte 19.00 som brukligt på en tisdag då det är en helgdag.

Från sporten är Tomas Ruuth på plats nere i Småland.

Laget:

Nu gjorde Wener och Waltin om i kedjorna i slutet av matchen i Timrå och Quist spelade t.ex. med Kim. Exakt hur laget ställer upp mot Oskarshamn är oklart.

Så här ställde Löven upp senast. Samma spelare är med nu, men exakt laguppställning lär vi få vänta till line-up med att fastställa.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson)
1:a femman: Stefan Andersson, Alexander Hellström  – Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson
2:a femman: Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh – Felix Maegaard-Scheel,Stefan Öhman, Emil Lundberg
3:a femman: Jonathan Harty, Gustav Jonsson  – Jesper Thörnberg, Viktor Ekeståhl-Jonsson, William Quist
4:a femman: Mats Lavander, Nicklas Johansson, Henrik Nyberg

Rasmus Edström borta med sin skadade näsa, Hållberg med sin ljumske och Palmebjörk med sin hjärnskakning fortfarande.

Mina nycklar till seger:

¤ Pucken på kassen. Oskarshamns solklara förstemålvakt Gaspar Kroselj är inte med i tisdagens möte och det göra att Erik Källgren står i målet. Han gör sin blott tredje match i år och har 88.89 procent så här långt i allsvenskan. Det är läge att lägga puckar på mål för Björklöven så kanske något bjuds..

¤ Heta linan. Emil Lundberg, Stefan Öhman och Felix Maegaard-Scheel står bakom det mesta för Löven just nu offensivt. Låt den kedjan få mycket speltid och matcha den mot rätt linor när det går. I nuvarande form borde den kunna göra någon balja eller två.

¤ Moralen. I många av segrarna vi sett på slutet har moralen att köra på och aldrig ge upp varit en av nycklarna. Den får inte se ut som mot AIK utan de ska se ut som mot Almtuna eller mot Timrå.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi tog för mycket utvisningar senast. Vi har sm mål att vara under åtta minuter i varje match och det ska vi vara. Vi har lite tricks för oss och få se vad som händer med formationerna. Vi vill ta revansch på Oskarshamn som är ett av tre lag vi inte slagit än, säger Patric Wener till klubbens hemsida.

Noterbart om Oskarshamn:

¤ Oskarshamn är fjärde bästa laget i serien i powerplay med 33 mål på 137 lägen eller 24.09 procent. I boxplay är laget sjua med 79.95 procent.

¤ Oskarshamn är laget som drar på sig flest utvisningsminuter i hela serien. 13.03 minuter per match vilket delvis grundar sig i att de åkt på fyra matchstraff.

¤ Oskarshamns bästa poängplockare är Greg Squires med 33 (17+14) poäng på 37 matcher. Bakom honom hittar vi David Rodman med 20 (8+12) poäng. Flest mål i powerplay har Evan McGrath gjord med fem stycken. Evan kom till IKO från Västerås efter att misslyckats där den här säsongen och har gjort 11 poäng på 18 matcher i sin nya klubb. Flest matchavgörande mål har Squires gjort med fem stycken.

¤ Oskarshamn har åtta icke svensktalande i laget. Det gör laget till ett av de mer internationella i ligan.

¤ Skadade för Oskarshamn är målvakten Gasper Kroselj, Daniel Ljungqvist och Linus Morin

Sagt från Oskarshamn-håll:

– För varje match som går blir jobbet att ta sig till playoff svårare så vi måste upp en nivå. Nu har vi två bra lägen mot Timrå och Björklöven. Det är två lag som vi ska slå. Det har varit tuffa matcher både hemma och borta mot Löven och det förväntar vi oss igen, men både Timrå och Björklöven är lag vi måste slå som serien ser ut.  , säger assisterade tränaren Johan Lundskog till klubbens hemsida.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.