Boxningsgate rullar vidare

Boxnings-gate i Björklöven rular vidare. Bloggkollega Åström har i dagens tidning tagit upp frågan igen och gått djupare och nu har Björklöven hamnat i en knepig situation.

För den som inte har koll på vad som hände så citerar jag lite ur Eriks artikel:

Det var efter sista träningen innan hemmamatchen mot AIK, den 28 december, som Patric Wener gav Rasmus Edström ett par boxningshandskar och ville att han skulle gå en boxningsmatch på isen mot Johan Mattsson. Edström som nyligen hade kommit tillbaka från en hjärnskakning ville absolut inte vara med på detta men Wener stod på sig och gick även till Johan Mattsson med samma uppmaning, men även han sa nej till att börja med.

Det hela slutade med att de två spelarna följde tränarens uppmaning och till slut fick Johan Mattsson in ett olyckligt slag på Rasmus Edström. Som följd fick Edström ytterligare en hjärnskakning, ett brutet näsben och fick sy fyra stygn på näsan, uppger en av källorna.

Det här ryktet har florerat ett tag och gått att läsa på forumet TCIM ett tag, men nu när Edströms agent uttalar sig som han gör och när ingen vill förneka händelsen då får vi konstatera att det som har hänt är riktigt illa.

Att en tränare beordrar en spelare som precis haft en hjärnskakning att boxas är så dumt så jag knappt finner ord oavsett vad det fanns för bakomliggande orsak.

Enligt uppgifter till bloggen har redan sportchef Fredrik Grönberg suttit i ”krismöte” med tränare och spelare redan innan den här artikel kom i tryck. Det är inte så konstigt. Det lär inte vara lugn, ro och harmoni inom laget just nu. Björklöven har egentligen fyra val i den här situationen:

1. Tiga ihjäl sig – Alltså inte prata om händelsen alls. Då faller den in i ett dunkel där vi inte riktigt vet hundraprocentigt varken hur klubben ser på det hela eller om de tycker att händelsen blev korrekt beskriven i media.

2. Säga att media inte visar rätt bild – Alltså meddela att det inte alls gick till på det här sättet och tona ned det hela genom att själva berätta något som är betydligt mildare. Om man gör detta bör alla parter vara med på det.

3. Stå upp för Wener – Erkänna att det inträffade är sant, men sluta upp bakom Wener, meddela att det var olyckligt som det blev men att hela den sportliga ledningen står bakom tränaren och fortfarande har fullt förtroende för honom.

4. Skylla på Wener – Meddela att Weners handling är helt oacceptabel och outa honom som syndabock och i slutändan antingen göra sig av med honom nu eller bryta kontraktet efter säsongen.

Det lutar åt alternativ ett just nu. Det är så att säga enklaste vägen att gå men det är heller inte riktigt Grönberg. Han brukar ju inte vara rädd för att uttala sig.

Vilken väg tycker ni att Björklöven borde ha valt/välja?

* * *

Till sist.

Björklöven tränade i dag mellan 11.00 och 13.00 innan avfärden till Oskarshamn, men som den nattarbetande reporter jag är råkade jag sova över stora delar av den träningen.

Rapporterna säger dock att det var samma lag som senast på tränignen. Alltså ingen Hållberg, Edström och Palmebjörk med till Oskarshamn.

15 kommentarer

  1. John

    Alternativ 4 som jag ser det. Detta är ett grovt brott mot den värdegrund Löven har satt och om det är så att det pyr ett starkt missnöje, som det ryktas om, bland spelarna mot tränarkonstellationen så är detta ett utmärkt tillfälle att bryta kontraktet med den ena, detta bör vara ett brott mot anställningskontraktet och ska inte leda till några kostnader för Löven.

  2. Enskedelövare-73

    Den bästa lösningen tycker jag vore att ”Stå upp för Wener”
    Att erkänna att det inträffade är sant, men sluta upp bakom Wener.
    Det är en väldigt olycklig händelse som man bör gå ut med och berätta om så det inte blir en massa rykten med sanningar och halvsanningar och att man inte har fått hela bilden presenterad.

  3. U.uffe.E

    Om det skulle vara sanning att Rasmus mer eller mindre tvingades att boxas, (vem vill trotsa en tränare, och riskera ”frysboxen”) när han nyss haft hjärnskakning är nästan det dummaste jag hört. Den tränaren skulle inte jag vilja betala lön till, det är då en sak som är säker. Börjar faktiskt tänka på djungelbokenfilmen när Baghera frågar Baloo: ”Säg mig när du knockat dina elever, hur ska de då minnas vad du lärt dem” ???? Kanske inte underligt att det går halvtrögt för löven.

  4. Pingu

    Gustav, en kort stund efter ditt inlägg kommer en artikel från Erik Åström om händelsen. Ni har en blogg tillsammans men verkar inte prata ett ord med varandra?? Ger inget seriöst intryck av er, en sådan här omtalad händelse borde ni väl diskutera rätt mycket, särskilt innan ni gör respektive inlägg/artikel?

  5. Jan-Erik Brännström

    Hej
    Redan i morse tog jag upp händelsen på min FB-sida men eftersom den har begränsad spridning dröjde det hela dagen innan det börjar röra på sig. Du har alldeles rätt att något måste göras och mitt önskemål är att föreningens ordförande och klubbdirektör gör ett uttalande. Övriga, tränare och spelare, är ju inblandade och jag förstår att de inte vill uttala sig eftersom de har ett anställningskontrakt som alltid innehåller konsekvenser av ordervägran mm.
    Det som i alla fall förvånar mig är att den till synes timide och vänlige Wener skulle ha gjort sig skyldig till detta, i mitt tycke, otroliga träningsmoment vad avser slagsmål i rinken.
    Styrelse och VD stig fram..

  6. MiaMariaFR

    På VK har ni ett svar från tränare Patric Wener och jag hoppas folk från och med nu är mer källkritiska till vad som sägs i bloggar och övriga forum. Jag var själv på den träningen (till skillnad från ovan blogg) och såg HELA träningen och kan därför bekräfta Patric Weners inlägg.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Så Maria. Är det lämpligt att en spelare som precis varit borta för hjärnskakning kör en boxningsmatch även på pjol?

      • simon

        Gustav, beklaglig journalistik. ”Boxninggate”.. Visst måste ni väl ha något viktigare att rapportera om? Skvallerblaskor har vi nog av i detta land. Pinit

  7. Ray

    Oacceptabelt och oförlåtligt.
    Ska man bygga lagkänsla och kamratanda med regelrätta slagsmål?
    Om det nu var tänkt som en lek varför insisterade Werner då när dom inte ville?
    Sedan att det är en spelare som precis har kommit tillbaka från hjärnskakning tyder ju på en grov omdömeslöshet.
    Måste ju vara ett kontraktsbrott att avsikt få spelare att skada varann.
    Hade det legat på mitt bord hade Werner åkt så det visslade om det. Nu har vi en back mindre, tack Werner!

    Hejdå Werner.

  8. Jens

    Äsch, höna av en fjäder..
    Visst är det olyckligt med tanke på Rasmus tidigare skada med känns som att det snarare är tidningarna som blåst upp detta något så oerhört. Detta är också den allmänna uppfattningen just nu på TCIM. Släpp detta nu och börja fokusera på det som faktiskt är viktigt.

    I nuläget är det mest VK som ser ut som Se&Hör än något annat..

  9. Skvallerblaskan

    Alltså gustav… I inlägget där du citerar Erik så skriver han ”enligt källor” som referens för det påstådda. Jag vet att Erik jobbar runt tveksamma källor sen gammalt och även älskar sensationsjournalistik likt aftonbladet.

    Men att faktum är att både hjärnskakning och bruten näsa har dementerats av inblandade parter nämns ingenstans (må hända att det gjorts efter detta inlägg)… Men hur som haver, eriks källor.

    Det tyder att eriks källor hade fel (ojoj, vem kunde ha anat det?) och att det i sådanna fall inte ör första gången som hans ”nära källor” har fel. Antagligen en spelare som inte har nämnvört intresse och uttalar sig snabbt och efter vad han hört snarare än vad han vet. Men denna häxjakt och sensationsjournalistik är bedrövlig. Denna utveckling är tråkig, minst sagt.

    Men att förvänta sig svar på kritiken jag nu ger för eran totala kollaps och trovärdighetsfall (enligt mig som läsare) väntar jag mig inte.

    Men jag ser görna att du bemödar dig att svara. Om inte här så på ovan skrivna mailadress.

    Mvh

    • Erik Åström

      Hej skvallerblaskan och tack för din åsikt.
      Intressant att du vet vilka mina ”tveksamma källor” är. Men eftersom de är skyddade enlig lag så kan jag inte diskutera dessa. Om du har några andra frågor är du välkommen att skicka dina frågor till [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.