Löven – vändningarnas lag 14/15

Björklöven lyckades vända 1-3 till seger 5-3 på dryga 19 minuter på bortais. För sjunde gången i år står Björklöven för en praktvädning. Jag blir aldrig klok på det här hockeylaget. Ta en titt på alla vändningar den här säsongen.

Jag såg tyvärr inte matchen på tv och var inte på plats i Eon Arena så först och främst rekommenderar jag det mina kollegor levererat:

Seger för Björklöven 

En viktig vädning

Fyra snabba efter segern

Waltin: ”Oerhört glädjande”

Lindskoug: ”Spelade inte som vi skulle”

Hellström: ”Vi är så här starka”

Men jag kan konstatera ett par saker:

¤ Mark Hurtubise frågade jag före matchen efter. Han gjorde två mål och visade varför han plockades hit under säsongen.

¤ Björklöven vinner skotten med 33-27, men har mindre tid i anfallszon och mindre puck än Timrå i samtliga perioder. Det är ganska ovanligt.

¤ Jesper Thörnberg har två assist. Nu har killen gjort 4 poäng på 7 matcher. Det kanske var för snabbt att döma ut den värvningen.

¤ Timrå är ett skitlag. Möter du ett av seriens sämre lag, och det sämsta på att göra mål på hemmais och leder med 3-1. Då ska det bli seger.

¤ Peter Lyth hittade elva utvisningar i den här matchen. Jag är oerhört nyfiken på hur de såg ut.

¤ Karl Sundström som liverapporterade matchen för VK/Folkbladet gav Hurtubise, Lundberg och Öhman högst betyg i Löven. Kollega Johnsson gav Hellström högst betyg. Man kan se olika på en hockeymatch.

¤ Det är imponerande hur många matcher Björklöven vänt i år. Det finns en riktigt bra moral i laget. Det är bara att konstatera.

Vi tar avslutningsvis och kikar på det vändningarna Löven gjort den här säsongen:

30 Sep: Karlskoga hemma 3-4 till 5-4 i tredje perioden

28 Okt: Södertäje hemma 0-1 till 3-1 i tredje perioden

4 Nov: Karlskoga borta 2-4 inför tredje perioden till 6-5 efter förlängning

11 Nov: Almtuna borta 2-4 med 14 kvar till 5-4 efter förlängning

13 Dec: Asplöven borta 1-4 inför tredje till 5-4 efter förlängning.

27 Dec: Almtuna hemma 1-3 åtta sekunder in i tredje till 5-4 efter förlängning

Och sen har vi då kvällens vändning. Imponerande. ingen kan säga något annat.

10 kommentarer

  1. Alexander

    Kom ihåg att Almtuna borta 11 November inte bara vändes en gång utan faktiskt två.
    Dels 0-2 till 2-2 och dels 2-4 till 5-4 efter straffar! 😉

    Även om den första kanske inte riktigt kan räknas som en vändning, men det kändes som det där och då!

  2. Per

    Kollega Jonsson kan inte ishockey. Svårare än så är det inte. Öhman planens gigant framför Lundberg och Hurtubise. Plus till Waltin som faktiskt coachade lite idag och toppade laget i sista. Hoppas att han äntligen inser att Hurtubise och Kim Karlsson tillför betydligt mer om de slipper bråka med varandra om pucken.

    Luska nu ut när och vad Löven värvar så kan vi kämpa vidare i fighten mot Playoff.

    • ADO

      Håller helt med. GJ:s rapportering om Lövens matcher är nu helt under isen. Detta sagt med all respekt, men för att vara en Sportredaktion på en tidning av VKs storlek måste vi läsare/tittare kunna få betydligt bättre matchsammanfattningar, intervjuer och analyser.

  3. Ray

    Lyth är som han är. Han och Schilken borde döma div52.

    Jag var som du Tveksamt till ”Törna” efter gästspelet förra året. Mål direkt sedan inget under kvalet.

    Hoppas det lite mer hjärta nu?
    Men det känns som han kan om han tror på sig själv.
    Med lite hjälp från lagkamrater och tränare kan det bli fint?

    • SkanstullsLövet

      Jo, Thörnberg har nog poäng i sig, men han är en riktig ”confidence player”. Bara att hoppas att han fått lite självförtroende nu och att det rullar på. WW får anstränga sig extra för att bygga upp hans psyke.

  4. Johansson

    Glöm aldrig matchen 26:e februari 1981 – Björklöven vinner hemma mot Södertälje med 7-6. Tore Öqvist gör 5 mål och sätter ett klubbrekord som enbart Sasja Beliavski tangerat… Snacka om vändning i en härlig match jag var där Lööööööööööven…

  5. Mangan

    Gunnar Jonsson kunde ishockey en gång i tiden, det är riktigt. Numera sätter ålderskrämporna käppar i hjulet för denne journalist som hellre lyssnar på vad Tränare tycker än att bilda sin egen uppfattning. Acke i all ära men 5-6 man var lika bra mot Timrå om inte bättre.

  6. Coachen

    Om Löven ska värva så hoppas jag innerligen att det blir en stabil defensiv back utrustad med ett bra skott. Tänk hemska tanke om vår ende stabile defensive back Acke skulle skadas, han är väl solklart säsongens bästa jämnaste spelare tillsammans med Öhman. Sista hemmamatcherna jag sett har då jag noterat att Lundström har det alltför svårt nu, att Edström är för trög i vändningarna, tappar puck enkelt och verkar helt sakna självförtroende. Vi behöver en back till enligt mig

  7. Patrik

    Lyth hittade 11 utvisningar och ändå missade han några självklara, så som crosschecking efter signal, grova trippingar mm. Blir lite frågande vad han tittar efter när små saker blir utvisningar och grova, klara saker släpper han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.