Bloggkrönika: Målvakten tillhör laget – tur är väl det

Efter dagens match mot Karlskoga är ljusglimtarna väldigt lätträknade. Det lättaste att räkna upp är målvakten Kevin Lindskoug – i kväll var det ännu en gång hans kväll och utan han i målet vet jag inte vad som hade hänt.

Det är lätt och säga att Löven rånade till sig en poäng. Men dessa ord vill jag inte ta i min mun. Målvakten tillhör laget och i kväll ska Löven vara väldigt tacksamma över att de har en 22-årig skånapåg i målet, det var han som såg till att Björklöven fick med sig en poäng i kväll.

Även fast Lövenspelarna stundtals såg helt orkeslösa och det var inte mycket i spelet som fungerade fick de alltså med sig en poäng. En mycket viktig sådan. Nu när tabellen är så jämn är precis alla poäng viktiga. Att lyckas med det när spelet är som bortblåst är ett styrkebesked och ett kvitto på Löven har en målvakt som de kan lita på. Den tilliten blev i kväll ännu starkare.

Det är har Lövens styrka ligger i år. De har två bra målvakter som kan vinna matcher åt dem, varav en som tillhör en av seriens absolut bästa. Problemet är att om Kevin fortsätter spela såhär bra så finns det risk andra storklubbarna får upp ögonen för honom, trots att han ett år kvar på kontraktet, men det problemet får vi ta då.

Nu väntar lov för Björklöven och tid för återhämtning samt förberedelser inför de sista 20 matcherna. På agendan för Löven står det att fortsätta att bygga upp den fysiska statusen. Om de dessutom kan få tillbaka Jon, Harty och Rasmus och kanske framförallt, få lite struktur i anfallsspelet, har jag stora förhoppningar att de ska lyckas nå sitt mål. Men det kommer krävas extremt mycket av alla inblandade och ett kvitto på om Löven organisation ano 14/15 har det som krävs för att bli ett etablerat lag i hockeyallsvenskan. Men än har de en lång väg kvar att vandra, en väg som kommer att kräva blod, svett och tårar för att nå målet.

Mer om matchen:

Lindskoug hyllas: ”Han snor en poäng åt oss idag” (plus)

Tv: Öhman: ”Vi får tacka Kevin

Tv: Tränarna efter matchen

Tv: Anton Öhman om tiden i Löven

2 kommentarer

  1. tobbe

    Haha hur seg och lätt rundad är lundström egentligen..såg flera tillfällen då man ville gå ner och ta av ham skrillorna och säga: jag spelar istället, sätt dig! Bortbortbort med han när kontraktet går ut.

  2. Jan-Erik Brännström

    Valet av målvakt har ju grundligt nagelfarits och jag har också varit förundrad över lagledningens syn på saken. Att vi har två bra målvakter är helt korrekt men lika klart är att den ene överglänser den andre. Trots detta fortsätter var annan gång principen (nästan).
    Jag tror mig veta anledningen. Djurgården lånade ut Johan M för att han skulle få matcherfarenhet i en tuff liga. Med stor sannolikhet står det i kontraktet mellan Löven och Djurgården att Mattsson är garanterad x antal matcher så vida inte något helt oförutsett inträffar. Varför skulle Djurgården låna ut en bänkspelare ?
    Jag kommer inte att skriva en rad till om målvaktsval eftersom jag äntligen har fattat vad det rör sig om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.