Valberedningen överkörd och avsatt

IMG_2525

Björklöven höll i kväll årsstämma för AB och årsmöte för IF och därmed är säsongen 14/15 helt avslutad och för dörren står säsongen 15/16.

Det var ett extremt välbesökt möte och det var lång kö för att få komma in. Tillslut, 30 min efter utsatt tid, kunde ordförande Mikael Salomonsson öppna mötet och i vanlig ordning valdes Anders Wallström som mötesordförande.

Det blåste extremt positiva vindar på mötet och när Mikael Salomonsson var klar med verksamhetsberättelsen gav mötet honom applåder. (Vinst för andra året i rad, 296 202kr på omsättning på 24,8 miljoner, för AB, med mycket mer)

Stämningen hårdnande när styrelsen skulle till att väljas och för första gången i Björklövens historia kom ett motförslag på valberedningens förslag till styrelse. Det var den gamla ordförande för Björklöven som ställde sig upp med orden:

– För första gången i mitt liv kommer jag med ett motförslag.

Sedan riktade Bertil Hammarstedt stark kritik och tillslut vann hans förslag och därmed blev det omval på Jonas Grundström och Mats Danielsson samt nyval på gamla kommunalrådet Lennart Holmlund. Sittande valberedning fick ej fortsatt förtroende och istället valdes näringslivschefen i Umeå, Roland Carlsson och Per Grundström, även här var det Bertils förslag.

Mikael Salomonsson blev omvald som ordförande utan konstigheter.

Samma soppa vevades upp när det var dags för årsmöte för IF Björklöven och även denna gång, efter votering med resultatet 53-20, vann Bertil Hammarstedts förslag.

När jag pratade med Bertil efter mötet förklarade han sitt förslag enligt följande.

– Jag ville värna om stabiliteten i föreningen och efter att jag har varit ordförande i föreningen vet jag vad Jonas (Grundström) betyder för verksamheten. Det spelar ingen roll om en styrelseledamot sitter på en stol i rummet eller är med online. Sedan är hans kunnande inom ekonomi och stöd för personalen väldigt betydelsefull, säger Bertil och fortsätter:

– När det gäller Lennart så ville jag ha in en person med ett väldigt stort nätverk, sedan älskar han och brinner för Björklöven, men han var mycket svårövertalad!

Jonas Grundström var själv mycket nöjd med att få fortsätta jobba med övriga i styrelsen.

– Givetsvis känns det väldigt bra. Vi har lyckats vända från att vara en blödande förening i division 1 till att vara ett topplag i hockeyallsvenskan. Mycket skönt att vi får behålla kontinuiteten och fortsätta jobba vårt mot mål, för vi är inte klara ännu.

Detta möte var ett kvitto på hur viktigt det är att det är demokrati som ska styra en föreningen och inget annat.

Styrelsen i AB i sin helhet:

Ordförande:
Mikael Salomonsson, omval

Ledamöter:
Jonas Grundström, omval
Mats Danielsson, omval
Johanna Mattsson, omval
Mats Berggren, omval
Göran Ericsson, omval
Lennart Holmlund, nyval

Styrelsen i IF

Ordförande:
Mikael Salomonsson, omval

Ledamöter:
Jonas Grundström, omval
Mats Danielsson, omval
Johanna Mattsson, sittande
Mats Berggren, sittande
Göran Ericsson, sittande
Lennart Holmlund, nyval

 

3 kommentarer

  1. P2

    Ja vilka föreslog de? Och vad var det som Bertil var så orolig för med det förslaget?

    Måste ju säga att jag har varit måttligt imponerad av Holmlunds styre de senaste 10-15 åren. Men nu är det ju inte politik utan hockey så det kanske funkar. Ett stort nätverk har han ju garanterat.

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Valberedning föreslog Johan Engström, Patrick Nilsson och Fredrik Holmner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.