Detta gäller

På hockeyallsvenskans hemsida skriver de att för att skilja på två lag som hamnar på samma poäng i slutspelsserien är det inbördes möten som gäller. Om läser seriebestämmelserna är det målskillnad som i första hand som avgör. Har fått in massor med frågor om detta, så jag ringde tävlingsutskottet.

Vad är det som gäller i slutspelsserien?

– Det som står i seriebestämmelserna och tävlingsbestämmelserna är det som gäller, det vill säga vid lika poängställning avgör målskillnaden. Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål.  Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande. Jag förstår inte varför de har skrivit som de har gjort, säger Tibor Gregor på tävlingsutskottet på hockeyförbundet.

Då har vi fått svar på det.

 

5 kommentarer

  1. Enrico

    Det som skapat förvirringen är att följande stod i de ursprungliga seriebestämmelserna för säsongen, fastställda 2014-06-03, under Slutspelsserie inför Direktkval…:

    ”Vid lika poängställning räknas inbördes resultat.

    Spelform: Enligt TB § 5:7 D – Seriemetoden med straffar”

    Vilket är motsägelsefullt då TB §5:7 bl.a. säger att målskillnad räknas före inbördes resultat:

    ”D Vid lika poängställning avgör målskillnaden, det vill säga skillnaden mellan antalet
    gjorda och insläppta mål.
    E Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål.
    F Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande.”

    Texten om att inbördes resultat räknas vid lika poängställning togs bort först vid senaste revideringen 2015-03-02. Så om han (Tibor) undrar varför de skrivit som de gjort, kan ju en förklaring vara att de, liksom jag, skrivit ut bestämmelserna innan den 2:a mars.

    Huvudsaken att det är klarlagt, bra jobbat!

  2. Canoah

    Frågan är varför förbundet inte reagerat tidigare då dessa bestämmelser som HA har basunerat ut har ju figurerat i pressen rätt länge nu. Ändrar läget rätt rejält. Malmö kan komma på plats 2 fortfarande om resultaten går deras väg

  3. Henke Lennbeach

    Ville bara tacka för allt ni gör på denna blogg så man kan följa sitt favorit lag lite extra noga ni gör ett kanon jobb mvh en Löven supporter från Surahammar

  4. John

    Nej, vi har inte fått svar på det, om du kollar på TCIM så ser du tävlingsbestämmelserna som fanns ute tidigare, där står det inbördes möten, men för en vecka sen så verkar förbundet ha reviderat något i protokollet, detta kanske/verkar det som, de förnekar sig inte!

  5. Canoah

    Nu har de visst ändrat igen. Laget som vinner finalen mellan KHK och Västerås ska tydligen spela en direkt avgörande match mot laget som slutar sist i Slutspelsserien, som tröstpris till det sämsta laget. Denna match ska spelas i Malmö arena verkar det som också, vilket är förutbestämt. Så om Bofors slutar sist möter de KHK/Västerås i en direkt avgörande match i Malmö. Fast det kan ju bli något annat lag än Bofors som slutar sist. Sen kommer laget som vinner finalen att börja första perioden med bara 4 utespelare. Jörgen Lindgren dömer matchen utan linjemän, det är också bestämt. Och det kommer delas ut gratis klappor i entrén.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.