Bloggkrönika: ”En perfekt bortamatch”

Vinner Björklöven mot Vita Hästen på onsdag då är det klart. Då spelar Björklöven SHL-kval med start på söndag 16.00. Vad säger ni? Alleman till ladan.

Björklöven åkte till Malmö med en plan. En plan på att lugga stora, starka Malmö på tre poäng, en plan som sa att de skulle stänga igen bakåt, inte bjuda på något, sätta press när tiläfllet gavs och ta vara på det som laget lyckades skrapa ihop. Det gick precis som enligt planen. Vissa skulle kalla det en perfekt stöld, jag kallar det en perfekt bortamatch.

Om vi tar det i detalj. Om Björklöven vinner mot Vita Hästen på onsdag under ordinarie tid har de tio poäng. Oavsett hur det går i de övriga matcherna så kan inte fler än två andra lag komma upp på 10 eller fler poäng. Alltså. Som jag konstaterade så vid seger är det klart. Bara så att ni får smaka på det. Vid seger på onsdag samt en poäng borta mot Rögle. då väntar Modo oavsett hur det går i övriga matcher. Tänk tanken, eller börja kolla tågtider om ni inte redan gjort det.

Inledningsvis såg det ändå ganska jobbigt ut för Björklöven. Malmö skapade en hel del chanser och i ärlighetens namn var det bara Kevin Lindskoug som stod i vägen för ett 1-0 mål, men som så många gånger den här säsongen så har han klivit fram för Björklöven precis när det behövs.

Björklöven klarade 0-0 efter en period och det var utan tvekan nyckeln till den här segern. Malmö, detta Malmö som har ordet ”fiasko” inristat i själen fick dejavu från förlusten mot Vita Hästen och började darra. Precis som Björklöven tänkt sig. Sedan skadar det aldrig med lite tur. Jesper Thörnberg ramlade och stötte fram pucken till Wille Quist, han slängde in pucken på mål och via on fin höger yttersida från Tobias Ericsson gick pucken i mål. Spelar vi upp samma sekvens 100 gånger går en i mål.

Sekunderna innan Kim Karlsson slog in 2-0 la han en passning parallellt med Kevin Lindskoug som Björn Svensson var tre centimeter från att bryta. istället åkte Stefan Andersson upp, fick med sig pucken med lite flyt, la en magisk pass bakom ryggen som styrde på en Malmöklubba till Kim som drog till. Ett nytt Malmöben var framme och 2-0 likså.

Välförtjänt? Inte sett till hela bilden efter 35 minuter. Stod stjärnorna i Lövens favör? Helt klart.

Sedan kom en tredje period där publiken (4827, säsongens näst sämsta siffra) började gå hem. De som ska stötta Malmö valde först och främst att inte komma dit och sedan trodde de inte på en vändning. Då förtjänar de inte ett hockeylag som vänder. Tänk om Lövenfansen gått hem efter två perioder i 0-2 underläge den här säsongen så många vändningar de hade missat.

Tredje perioden var en offensiv defensiv i perfektion. Så Löven numren på tröjorna från Malmöspelarna satte de stenhård press, såg de ansikten ställde de upp i styrspelet. Taktiken, kampen och utförandet var perfekt. Jag var faktiskt aldrig orolig själv i tredje perioden.

Det var ingen fors i offensiven där chanserna radades upp ala Karlskrona borta, det var en match där Björklöven gjorde det som var rätt mot det motstånd som väntade. Rättvist? Hockey handlar om att vinna och det gjorde Björklöven. Därför var det så rättvist det någonsin blir.

Så vi tar det igen. Förra årets tabelljumbo Björklöven som låg näst sist för 11 veckor sedan är en seger från ett SHL-kval och två från att vinna slutspelsserien.

Vad var det jag hörde? Alleman till T3 Center på onsdag.

19 kommentarer

  1. Enrico

    Segern måste vara vid full tid mot Hästen för att det ska vara klart redan då. Tar vi ”bara” två poäng krävs att även Rögle tar minst två poäng mot Mora för att det ska vara klart redan innan sista omgången.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det skriver jag ju. ”Om Björklöven vinner mot Vita Hästen på onsdag under ordinarie tid har de tio poäng.”

      • Enrico

        Absolut kommer förklaringen i texten, men första meningen (”Vinner Björklöven mot Vita Hästen på onsdag då är det klart.”) är lite missvisande. Sen la jag till lite vad som skulle funka om vi tar 2p. En annan detalj att tillägga är, att oavsett hur det går i matcherna på onsdag så har vi ändå allt i egna händer i sista matchen mot Rögle.

  2. Stefan

    Hästen har överraskat så här långt i slutspelsserien men 5000 i ladan kommer att bära fram Löven till 3 poäng…

  3. Sjöbba

    Bra krönika Gustav!

    Vi fattar precis läget.

    Den uppgivenhet, skam och ångest vi alla kände för ett år sedan är som förbytt till stolthet, förvåning och ett lite generat leende.

  4. lukas

    Bokade nyss biljett till Rögle på fredag. Som söderlöv och har sett Löven få stryk där i princip jämt känns det för första gången som det finns stor chans. Tre poäng mot Hästen på onsdag och sen några på fredag och sen skadedrabbade Västerås … ja då finns det chans för ett av de största hockeymiraklen sen Mike Christian och de andra collegegrabbarna slog till 🙂

    Fantastisk match av Löven idag.

    /lukas

  5. kenth

    Det är bara ett gäng leftovers som står i vägen, men ack som dom kämpar. Hoppas att Löven och Hästen spelar kval när detta summeras.

  6. putte

    Fan vad gött! Malmö var bara nära i första halvan… Men det är väl nu man ska få uppleva hybris och plattmatch mot ett taggat Vita Hästen? Orkar inte något annat än seger och tre poäng inför en fullsatt hall. Som Uggla sjöng: Illa, jag mår illa!

  7. dan

    Onsdag blir nog vidrigt ruggigt. Hästen har varit en riktig nightmare för oss sedan tiden jag lirade Wayne Gretzky Hockey på Amigan. Det skall nog kunna bli tre pinnar men Brage o co kan helt klart göra onsdagskvällen mycket nervig.

  8. Jn

    Det riktiga beviset på att laget kanske varit den bästa nykomlingen någonsin utan fjolårets skador..
    Blixt byggde en bra grund som kämpar för varandra, det gjorde man ifjol och man gör det i år..
    Synd bara att Blixt själv inte får vara med då hans pojkar gör det..

    • ADO

      Men snälla Jn, nu har du skrivit samma sak tusen gånger! Alla har förstått din åsikt, ingen orkar längre (om ens någon gång) bry sig om den.

      Själv glädjs jag ist nå enormt över dagens seger och längtar redan efter att på onsdag få gå upp på H och sjunga fram Grönis lagbygge till ytterligare 3 poäng!

  9. Patric

    Helt otrolig borta match, som jag ser det är allt som händer nu och framöver en bonus, tänk bäst av 7 mot Modo vore en dröm även om jag inte tror att det håller hela vägen men tänk att lövens målsättning var att etablera sig i allsvenskan och till sist ge livstids kontrakt till Mats Walltin för det han gjort med grabbarna är stort och bland dom bästa tränarna löven någonsin haft

  10. Jn

    Ado, du kanske inte förstår min tanke.. Det är Blixt som tänkt kring detta bygge inte Nuvarande Sportchef.. Därför bör Blixt få fortsätta med sitt bygge, för att Löven ska gå så bra som möjligt framåt i tiden..

    • Gustav

      om man ska se på helheten gjorde blixt ett underkänt jobb. Ok, han tog hit några bra spelare, men tränarna och fysen var långt under den nivå som den är på nu och det är framförallt det jag skulle vilja hävda är stor del till våran form.

  11. Sosso

    Shit JN! Du är ju helt ute och cyklar!
    Vad tror du följande spelare och ledare inte betytt!? Waltin, Wener, Hirsch, Lindskoug, Mattsson, Lundberg, Maegaard-Scheel, Hurtubise, Harty, Nyberg, Thörnberg mfl+ en hel hög med juniorer som fått chansen. Detta tillsammans med en verksamhet som äntligen verkar ha struktur, vision och kravbild. Bla bla skador… Har vi haft även i år! MEN med skillnad att vi sluppit höra allt gnäll om det! Så jäkla skönt att det äntligen blivit lite ordning och proffsighet i löven!

  12. lapplövet

    blanda inte in blixt i lövens framgångar denna säsong han har ingen som helst delaktighet i det
    han var med i fjol och då vet vi hur det gick ingen saknar honom nu det har varit många skador denna säsong också så det så bra jobbat utav både ledning och spelare förra säsongen vill man helst glömma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.